Kontakt oss
RSS Feed

Åtte årsaker til at utdanning blir skybasert

Skybasert IT kan være det neste store innen utdanning. Her er åtte årsaker til at utdanningsinstitusjoner over hele verden nå er i ferd med å gå over til skybasert programvare.

1 Skybasert programvare er enkel å bruke

Brukerne er vokst opp med intuitiv skybasert programvare som f.eks. Hotmail, Gmail og Facebook – og de forventer at skybaserte programmer skal være enkle. De fleste forhandlere forsikrer seg derfor om at programvaren krever svært lite opplæring. Dette innebærer at du ikke behøver å bruke tid på å lære nye programvareknep (eller lære dem bort til studentene), men at du isteden kan konsentrere deg om å bruke programvaren på en pedagogisk måte.

2 Rask oppstart

I mange av de skybaserte programmene behøver du bare å registrere deg for å få en konto. Dersom du finner et program du vil bruke, kan du være i gang med å arbeide med det i løpet av få minutter. Selv skybaserte applikasjoner som kan brukes i hele institusjonen, f.eks. itslearning, kan installeres i løpet av et par dager.

3 Bedre samarbeid mellom studentene

Mange skybaserte programmer muliggjør fildeling og flere forfattere. Dette innebærer at studentene enkelt kan bytte filer med hverandre og invitere hverandre til å arbeide med samme dokument.

4 Ideelt for å utvide pensumet hvor som helst og når som helst

Dine filer og din programvare lagres på Internett og vil derfor være tilgjengelige når som helst på døgnet. Dette gir studentene mye større valgfrihet når det gjelder når og hvor de kan studere – og lærerne kan arbeide like effektivt hjemme som på skolen. Mange skoler bruker denne funksjonaliteten for å holde undervisningen i gang dersom de må stenge på grunn av dårlig vær, og for å holde studenter som har vært lenge borte, oppdatert.

5 Minimal førstegangsinvestering

Ingen maskinvare må kjøpes, og du må vanligvis ikke installere programvare på lokale PC-er. Som følge av dette kan utdanningsinstitusjonene redusere tid og penger brukt på IT-løsninger i betydelig grad.

6 Enkel skalering

Det går enkelt og raskt å legge til brukere

7 Lavere driftskostnader

Da programvaren vedlikeholdes av leverandøren, er det svært lite du må foreta deg for å sikre at den fungerer som den skal. Fordi leverandøren utfører eventuelle oppdateringer, vet du (og dine kolleger) at du (dere) til enhver tid arbeider med den nyeste versjonen. Dette holder vedlikeholdskostnadene nede og eliminerer frustrasjonen med inkompatibel og utdatert programvare.

8 Lavere lagringskostnader

Datalagring er svært dyrt. Med skybasert programvare unngår utdanningsinstitusjonene denne kostnaden, da leverandøren lagrer dataene på sine servere.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss