Kontakt oss
RSS Feed

5 datakunnskaper en lærer bør ha i det 21. århundre

Teknologien forandrer måten elever og lærere arbeider på. Her er fem kunnskaper alle lærere bør ha for å kunne forberede elevene på morgendagen.

Grunnleggende dataforståelse

Du må ikke være noen datanerd, men du bør vite hvordan man bruker grunnleggende programmer (i det minste Microsoft Word, Outlook og PowerPoint). Den gode nyheten er at de fleste dataprogrammer har mange felles funksjoner og symboler. Det betyr at kunnskaper du har tilegnet deg i ett program, lett kan overføres til andre.

Vite hvordan man tar sikkerhetskopier

PC-ene er vårt århundres arkiver, og de fleste læreplaner, ressurser og rapporter blir i dag opprettet, delt og lagret ved hjelp av PC-er. Hvis du ikke vil risikere å miste alt arbeidet, må du vite hvordan du tar sikkerhetskopier (back-up) av filene dine.

Erfaring med online-prosjektarbeid

De fleste lærere vil på et eller annet tidspunkt be elevene delta i gruppearbeid. Men hvor ofte deltar lærerne selv i slikt arbeid? Hvis du virkelig vil være i stand til å hjelpe elevene dine, bør du involvere deg i prosjekter som drives online – enten på eller utenfor skolen. Dine erfaringer vil komme dine elever til gode.

Evnen til å stimulere til kreativitet – og belønne det

De fleste kontorbedrifter ønsker seg kreative medarbeidere. Med enkle programmer for tekstbehandling, film- og fotoredigering, musikkproduksjon og tegning (for å nevne noen få), lar PC-en folk uttrykke seg kreativt som aldri før. Du bør derfor gi oppgaver som oppmuntrer til å tenke nytt. I det minste må du kunne laste ned og evaluere filmer, musikk, podcast-er og 3D-tegninger elevene har laget.

Kunnskaper om sosiale nettverk

Om du bruker Facebook eller ikke, er ikke avgjørende, men du må ha grunnleggende forståelse for hvordan online-nettverk fungerer og den såkalte nettiketten det innebærer. Studentene dine chatter på nettet, skriver blogger og twitrer, og du må være klar til å svare hvis de trenger dine råd.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss