Kontakt oss
RSS Feed

Anne Cathrine Gotaas mottok itslearning-pris

Anne Cathrine Gotaas var en av to dyktige lærere som nådde helt til topps i konkurransen Best use of itslearning 2011. Matematikk- og økonomilæreren fra Sandvika videregående skole fikk i forrige uke overrakt premien, en iMac og et Canon LEGRIA HF G10 videokamera, av direktør for itslearning Norge Nils Viken.

Anne Cathrine Gotaas og Nils Viken (foto: Øyvind Flatnes))

Best use of itslearning 2011 var åpen for itslearning-lærere over hele verden, og over 50 lærere var påmeldt. 12 av disse kom til finalen, og Anne Cathrine og Dee Kerwick-Chrisp fra Greys Education Centre i Storbritannia sto til slutt igjen som vinnere.

– Det er selvsagt hyggelig at arbeidet mitt blir satt pris på, sier Anne Cathrine. – Jeg håper prisen kan inspirere andre til å tenke nytt i forhold til tradisjonell tavleundervisning.

Omvendt undervisning

Vinnerbidraget til Anne Cathrine passer inn under samlebegrepet «omvendt undervisning», eller «flipped classroom» på engelsk. Hun spiller inn videoer med teorigjennomgang som elevene ser hjemme. Tavlegjennomgangen i timene blir byttet ut med oppgaver der Anne Cathrine går rundt i klassen og veileder. Videoene publiseres i tester og forklaringssekvenser i itslearning.

– Fortjener anerkjennelse

Alastair Cameron, jurymedlem og Senior learning strategist hos itslearning, er opptatt av at eksempler på god bruk av itslearning blir trukket fram, og mener lærere som står fram og deler av sin kunnskap fortjener anerkjennelse.

– Anne Cathrine representerer alt det en moderne lærer står for, sier Alastair. – Begge vinnerbidragene er perfekte eksempler på effektive måter å engasjere og motivere elevene. I tillegg er arbeidet enkelt og raskt å overføre til andre lærere.

Vi kommer tilbake med en utfyllende artikkel om Anne Cathrines tilnærming til omvendt undervisning i itslearning.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss