Kontakt oss
RSS Feed

Bruk av itslearning som adventskalender

Det kan være moro å telle ned dagene til jul eller en annen høytid eller begivenhet, men har du vurdert å bruke itslearning som en nedtellingskalender på nettet? I tillegg til at det er gøy for elevene, kan en nedtellingskalender også øke brukeradopteringen av itslearning. 

Erfaringer viser at daglige postinger med små oppgaver inspirerer elevene til å logge seg inn for å se hva som er nytt. Du kan bruke nyhetsoppslag for å poste daglige oppgaver eller konkurranser, bruke sider til å lage en fortelling med et nytt kapittel for hver dag eller opprette en mappe fylt med gøyale ting for hver dag i kalenderen. Et annet alternativ er å avsløre en bokstav hver dag som elevene skal bruke til å lage et ord og presentere svaret i en test. Vinneren trekkes blant de elevene som har avgitt riktige svar. Kun fantasien setter grenser. 

En måte å lage en nedtellingskalender på:

  1. Opprett et fag for nedtellingskalenderen og gjør det tilgjengelig for alle elevene på en skole eller i en klasse.
  2. Lag en lenke til kalenderen på skole- og fag-dashbordet, hvilket vil gjøre det enkelt for elevene å få tilgang til den.
  3. Legg ut spørsmål, fortellinger eller oppgaver i daglige nyhetsoppslag.

Tips: Med itslearning kan man forberede innholdet på forhånd. Systemet vil automatisk publisere det til elevene til på forhåndsbestemt tidspunkt og dato.

 

Premier øker interessen

Små premier vil garantert øke interessen. Man kan trekke premiene blant alle som har logget seg inn på nedtellingskalenderen for hver enkelt dag, eller blant de elevene som har svart rett på et spørsmål. Enkelte skoler har også «omvendte» kalendere hvor elevene vinner en jobb og betalingen doneres til veldedighet.

Merk: Selv om dette har en religiøs bakgrunn, bør adventskalendere som brukes i skolesammenheng være sekulære slik at de ikke virker støtende på andre religioner.

6 comments (Add your own)

1. Geir Eskeland wrote:
Hei. Tipset deres er: Med itslearning kan man forberede innholdet på forhånd. Systemet vil automatisk publisere det til elevene til på forhåndsbestemt tidspunkt og dato. Hadde det vært mulig å få til en kolonne i oversikten på innholdet i et fag, der dato og tid for aktivisering fremkommer. Slik det er i dag, må vi gå inn på hvert enkelt innhold i et fag, åpne dette i redigeringsmodus for å se dato og tid for når det event skal aktiviseres.

26/11/2012 @ 23.30

2. Camilla wrote:
På vår skole har vi en egen variant av adventskalenderen: hver dag frem til jul dukker det opp en elev på skjermen som forteller om noe som de forbinder med jul - "typisk jul" på tegnspråk!

26/11/2012 @ 23.30

3. Morten wrote:
Hei Camilla. Julekalender med beskjeder på tegnspråk var en kreativ og lur måte å bruke itslearning på. Dette vil jeg gjerne se på om det lar seg gjøre. Ta kontakt med meg på epost morten.fahlvik@itslearning.com Morten

28/11/2012 @ 23.30

4. Kirsten wrote:
Jeg har laget en adventskalender for lærerne i avdelingen min. Det er en blanding av opplevelser og oppgaver som de må utføre slik at de får trening i å bli flinkere til å bruke itslearining. Håper det slår an. Jeg har lokket med premier.

02/12/2012 @ 23.30

5. Ajay wrote:
Hej ann-christine!det var super hyggeligt at mf8de dig i dag! og ikke misdnt din lille charmetrold!! hun har fe5et sin helt egen ramme pe5 min side :pDejlig blog du har dig..!! gle6der mig til at ff8lge dig :D

14/12/2012 @ 23.30

6. slbuaxwkl wrote:
KMBtWF sfyadnhsgxao

17/12/2012 @ 23.30

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss