Kontakt oss
RSS Feed

Digitale undervisningsressurser: fremtidens utdannelse?

I Nederland ser vi begynnelsen på en revolusjon innen læringsinnhold som kan forandre utdanningen i landet. Ideen er enkel: å gjøre digitalt innhold tilgjengelig for alle lærere og elever via itslearning. Visjonen er bred: å ha et fullstendig tilkoblet undervisningssamfunn som får ferskt og oppdatert innhold hver eneste dag.

Tenk deg at du starter undervisningsdagen ved å logge deg inn på læreplattformen for å sjekke det nyeste undervisningsmaterialet. Kanskje dagens store nyhet er en ny rapport om global oppvarming. Du sjekker ut nye ressurser og sorterer dem ut fra nivå og tema til du finner noe spesielt interessant: en interaktiv geografiøvelse basert på rapporten om global oppvarming. Du går gjennom innholdet og velger å bruke det i undervisningen samme ettermiddag.

Sammenkobling mellom skolen og den digitale verden

Dette er fremtiden slik Erik van Noordenne, forretningsdirektør ved da Vinci College, ser den. Erik er allerede ansvarlig for å lage kurs til 380 yrkesskoler i hele landet. Lærerne logger seg helt enkelt på itslearning og velger hvilket kurs de vil bruke, og elevene får automatisk bare se de kursene de følger.

"For øyeblikket er innholdet fortsatt basert på tekstbøker som allerede eksisterer, ettersom det er det lærerne kjenner," forklarer Erik. "Vi har rett og slett overtatt konseptet, tilpasset det til digital bruk og lastet det inn i itslearning – og etter hvert som flere lærere blir vant til konseptet, vil vi tenke mer og mer digitalt. Men den store endringen kommer via elevene, som allerede nå tenker og arbeider digitalt. Her er det elevene som viser vei, og ikke omvendt."

Skape undervisningsressurser for dagens elever

For Erik betyr det å utnytte teknologien bedre ved å lage videoer og animasjoner, og lenke oppgaver opp mot ulike medier som diskusjonsfora og blogger. "Nøkkelen er å tenke som en elev," sier han. "Elevene er glade i å være på nettet, de veksler mellom å lese statiske sider til å se videoer eller høre på podcast-er. Vi må tenkte på samme måte når vi lager digitalt innhold. Jeg tror ikke de store forlagene klarer det. De har tenkt altfor lenge i papirformat."

Redusere utgifter til bøker og styrke undervisningskvaliteten

I tillegg til å gi elevene mer motivasjon, er det en rekke andre konkrete fordeler ved en læringsplattform med allerede innlagt digitalt innhold. Et brukerabonnement på itslearning – fylt med over 380 kurs – koster omtrent halvparten av én eneste lærebok, og trenger ikke verken transport eller oppbevaring. itslearning automatiserer mange av lærerens daglige oppgaver, som å gi oppgaver og karakterer, for å redusere arbeidsbelastningen for lærerne.

"Det er mange åpenbare grunner til å bruke digitalt innhold," sier Erik. "For mange rektorer handler det i første rekke om bedre undervisningskvalitet. Lærere har knapt med tid, men mange er allerede i gang med å lage sine egne digitale ressurser. Hvis de allerede kan finne det innholdet de trenger på læringsplattformen, kan de bruke mer tid på det de kan best: å undervise."

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss