Kontakt oss
RSS Feed

Få fullt utbytte av itslearning-planleggeren

En klar og strukturert fagplan er viktig – ikke bare for lærere og studenter, men også for foreldre. I itslearning kan lærere opprette en plan for hvert enkelt fag som sørger for at alt undervisningsmateriell er knyttet til emnet på ett sted. Denne artikkelen gir deg noen nyttige tips og triks når det gjelder hvordan du kan få mest mulig ut av itslearning-planleggeren.

 

Mange lærere bruker regneark når de lager planer, så vi har utformet itslearning-planleggeren som et regneark. Planleggeren er et svært tilpasningsdyktig redskap og består av et sett med ferdiglagede kolonner, men du kan velge å legge til eller slette kolonner og endre navnene.

Selvsagt kan du også gjøre dette i Excel, men itslearning-planleggeren gir deg mye mer enn som så. Planen publiseres automatisk til studentene og foreldrene. Du bestemmer hvilke kolonner du skal vise, og du kan opprette private kolonner for notater/anmerkninger.

Emner og leksjoner

Planene er bygget opp av emner som er knyttet til én eller flere leksjoner. Det er opp til deg hvordan planen skal struktureres. De fleste lærerne bruker tematiske eller periodiske strukturer. I historiefag er en tematisk struktur nyttig: Under emnet «Antikken» kan du f.eks. opprette ulike leksjoner i tilknytning til emnet, f.eks. «Antikkens Hellas», «Antikkens Roma» og «Antikkens Afrika». Det neste emnet kan f.eks. være «Middelalderen», med leksjoner som f.eks. «Det romerske samfunnets fall», «Føydalisme» osv.

Andre fag kan være mer egnet for en periodisk struktur. Du kan gi navn til emner ut fra dato/ukenummer samt bruke tematiske overskrifter på leksjonene – eller du kan opprette én leksjon for hver dag. Planleggeren er fleksibel og kan brukes til flere formål.

Ta med kursinnhold i planen

For å sikre at studentene til enhver tid vet hvilket materiale de skal arbeide med, kan du knytte faginnholdet til planen. Dette betyr at du ganske enkelt knytter læreverktøy sammen, f.eks. sider, tester eller oppgaver. Dette sikrer at studentene til enhver tid vet hva de skal arbeide med uten å måtte lete gjennom mappene i faget.

Du kan også legge ved læringsmål fra biblioteket med læringsmål. Elementene vises som pekere i planen. F.eks. kan du laste opp en mappe med bakgrunnsmateriale som studentene kan arbeide med tidlig i planen. Senere kan du – når du er klar til å måle hva de har lært – laste opp tester og oppgaver.

Tips

  • Det er lurt å holde planen på et overordnet nivå. Hold den enkel, og ikke for detaljrik.
  • For mye tekst kan gjøre planen vanskelig å lese. Isteden bør du legge inn pekere til elementene i faget.
  • Bruk Velg kolonner for å omorganisere eller fjerne kolonner du ikke trenger.
  • Bruk innstillingene for planleggeren til å legge til eller slette kolonner og til å bestemme hvem som skal kunne vise kolonnene.

Les mer om planleggeren i online-hjelpen.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss