Kontakt oss
RSS Feed

Fem morsomme og underholdende online-videoer for lærere

YouTube er full av morsomme og pedagogiske videoer som du kan legge inn på fagsidene dine og bruke i undervisningen. Men det er ikke lett å finne dem. Her er noen av de beste vi har kommet over.

Morsom vitenskap og Doppler-effekten

Det krever talent å gjøre vitenskap morsom og informativ – og talent har denne karen i bøttevis. Det finnes en rekke videoer om ulike emner. Disse er en flott måte å starte en diskusjon i klassen på, eller de kan legges inn i itslearning slik at studentene kan se på dem i tilknytning til gjennomgangen.

>Se på Charlie

Foreleseren som snakker med seg selv

Du kan kanskje ikke bruke denne videoen på studentene, men det er ubetalelig å se «mattetimen» (for øvrig fra 1. april). Skaperen, Mathew Weahters, har også laget en video som viser deg hvordan du kan lage dine egne filmer. Se videoen og bli inspirert.

> Se Mathew Weathers 1. april-forelesning

Dueys matterap

Disse videoene kan være vanskelige for mange lærere å svelge, men elevene elsker dem. En skole i Storbritannia rapporterte til og med at videoene hadde inspirert elevene til å synge om brøkregning i skolegården. Dette kan være belastende for lærernes ører, men det er trolig bra for utdanningen deres.

> Se Duey

Facebook i den virkelige verden?

Vil du lære opp studentene dine i Facebooks realiteter? I denne videoen tar vi en titt på hvordan livet ville vært dersom Facebook var en del av den virkelige verden, ikke bare befant seg online. Videoen er underholdende og tankevekkende – og et fint utgangspunkt for en diskusjon om cybersikkerhet og sosiale nettverkssteder.

> Se videoen videoen Facebook i det virkelige liv

Enkel vitenskap og partytriks

Richard Wiseman viser deg ti enkle triks som du kan gjøre for å imponere folk på fester. Du kan bruke videoen (eller deler av den) i klassen for å diskutere vitenskapen bak magien.

> Sjekk ut vitenskapstriksene

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss