Kontakt oss
RSS Feed

GenerasjonZ - Vokser og lærer med mobilen (Infografikk)

Mens lærere har vært opptatt med å forstå og tilpasse undervisningen til generasjon Y, har en ny generasjon vokst i bakgrunnen. Generasjon Z, som inkluderer de som er født etter 1995, fyller nå klasserommene våre og de har tatt mobilvanene sine med seg. 

For å gi deg en bedre forståelse av disse elevene, inkludert rollen som mobile enheter spiller i deres skolehverdag og privatliv, har vi satt sammen en infografikk som vi har kalt Genearsjon Z, vokser og lærer med mobilen.

Mobile trender

På verdensbasis vokser mobil læring med en hastighet på 18,2 prosent per år, noe som tyder på at skoler og utdanningsinstitusjoner må ta i bruk egnede teknologier for å holde tritt med økende etterspørsel.

Undersøkelser viser at innen 2017 vil fire land kunne skryte av høyest smarttelefoneierskap i hele verden, og Norge topper statistikken:
Norge: 98%
Nederland: 93%
Danmark 93%
Sverige 87%

8. klassinger i de nordiske landene oppgir at de bruker mobiltelefon som en del av undervisningen minst en gang i uken, Danmark: 51%, Sverige: 44% og Norge 38%

Innvirkning på elevprestasjoner

Studier viser at resultatene blir bedre i klasser der elevene har tilgang til mobile enheter. Elever og studenters forståelse for verden økte drastisk etter bare 20 minutter med en iPad.

Se infografikken under og ta gjerne kontakt med oss for å lære mer om hvordan itslearning kan bidra til å øke effektiviteten i klasserommet.

 

 


 

 

3 comments (Add your own)

1. Øivind Skau wrote:
Infografikken ovenfor inneholder to skrivefeil. Den ene er spesielt skjemmende for budskapet...

20/04/2015 @ 23.30

2. Jens Christian Blom wrote:
De første til å ta konsekvensene av dette burde være It's Learning selv.

En rekke oppgaver og tester lar seg ikke gjennomføre med en touch-skjerm, så mens elever venner seg til at It's Learning har et dynamisk design som passer mobiltelefonen, må lærer passe på å si at "akkurat denne testen/oppgaven er du nødt til å gjører på en PC". Det er bra det er kommet en app for It's Learning, men den gjør ikke stort, men tar bare igjen en liten del av forspranget alle andre populære systemer har. Elever sitter i liten grad på PCer, og i flere år var det umulig å nå dem på meldinger der, siden de ikke var på It's Learning. I'm not impressed...

11/06/2015 @ 23.30

3. Jens Christian Blom wrote:
De små skjermene på mobiltelefonene gjør at dyslektiske elever kan lese raskere uten at det går ut over forståelsen...

Vel, men om de leser BEDERE blir de dessverre nærsynte ganske fort...

http://www.dagbladet.no/2011/03/28/tema/helse/oye/15980852/

Å ja, selvfølgelig, en teknologipessimist...

11/06/2015 @ 23.30

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss