Kontakt oss
RSS Feed

Gjenbruk og deling i itslearning

De fleste lærere lager sitt eget undervisningsmateriale. Og når de finner noe som fungerer, bruker de det gjerne flere ganger. I itslearning er gjenbruk og deling av undervisningsressurser nå enklere enn noensinne.

Løsningen er Mitt bibliotek, som sammen med sideverktøyet, gir deg mange forskjellige måter å lage og dele ressurser på.

– Med Mitt bibliotek trenger du ikke kopiere og flytte innhold fra ett fag til et annet, sier itslearning-pedagog Jonny Eriksen. – Du bare søker etter ressursen i biblioteket og legger den til i et fag.

Ifølge Jonny er det lett å oppdatere ressurser i itslearning. Selv om du har brukt siden i mange fag, trenger du bare å oppdatere den fra Mitt bibliotek én gang, så blir den automatisk oppdatert i alle fagene den er brukt.

Men hvordan gjenbruker du ressurser, eller deler det med andre? La oss starte med ressurser du har opprettet selv.

Opprette undervisningsmateriale i Mitt bibliotek

Mitt bibliotek – som har en egen fane i itslearning – er hovedsakelig et sted hvor du kan opprette og lagre dine personlige læringsressurser. Det er lett å legge til nye ressurser: klikk på Legg til og opprett ressursen. For tiden kan du bare legge til sider, men du vil kunne legge til flere typer ressurser i tiden fremover. Sider har derimot mange forskjellige muligheter.

– Sideverktøyet er et flott verktøy for å lage læringsressurser, sier Jonny. – Du starter med en tom side, og så kan du legge til mange forskjellige elementer. En side er som en mini-nettside hvor du enkelt kan legge til tekst, bilder, filer, lenker, spørreundersøkelser og RSS-feeder. For en lærer er mulighetene uendelige.

 

Gjenbruk av sidene du oppretter

Når du har opprettet en side, er det enkelt å legge den til i et fag.

  1. På fagsiden klikker du på Legg til og velger Legg til innhold fra Mitt bibliotek.
  2. Finn siden som du vil bruke igjen i listen over ressurser. Du kan bruke søkefunksjonen til å finne den eller klikke på kolonneoverskriften Bibliotek for å se ressursene dine øverst.
  3. Klikk på elementet som du vil legge til.
  4. Klikk på Legg til-knappen, så dukker siden opp i fagets meny.

Dele innhold med andre

Hva er sider?
Bruker du notater i undervisningen din? Hvorfor ikke prøve sider i stedet? Sideverktøyet er et flott verktøy for å produsere innhold til undervisningen, og det har flere muligheter. Les mer om Mitt bibliotek og sider i den elektroniske hjelpen.
Undervisningsmaterialet ditt kan spare kollegene dine for en masse arbeid i tiden fremover. Derfor har du også mulighet til å dele det du har laget med lærerkollegene dine.

Du kan dele sidene du oppretter med andre lærere, enten på skolen, på nettsiden eller med et verdensomspennende itslearning-community. For å dele en side klikker du på Dele-knappen og følger instruksene på skjermen. Andre lærere kan nå finne siden når de søker i biblioteket.

Bruke det andre har laget

Du kan også spare tid ved å gjenbruke innhold som andre lærere har laget.

Mitt bibliotek inneholder ressurser fra mange forskjellige emner, fra instruksjonsvideoer om itslearning til undervisningsmateriale i forskjellige temaer innenfor for eksempel naturfag og historie. Men hvordan finner du dem?

Når du klikker på Legg til innhold fra Mitt bibliotek på fagsiden ser du en liste over ressurser i biblioteket. Bruk søkefunksjonen til å finne det du ser etter. Foreløpig finnes det ingen funksjon for forhåndsvisning av en ressurs, så du må legge til en side i faget for å forhåndsvise innholdet. Hvis du ikke liker det, kan du bare slette det.

Dette oppsummerer Mitt bibliotek i itslearning. Prøv det i dag og begynn å dele ressursene dine i itslearning!

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss