Kontakt oss
RSS Feed

Greys Education Centre tildelt itslearning-pris

50 lærere fra hele verden deltok i Best bruk av itslearning-prisen 2011. I konkurransen delte lærerne egne erfaringer om bruk av itslearning som har forbedret elevenes prestasjoner. Dee Kerwick-Chrisp var en av to vinnere for hennes bruk av individuelle læreplaner for å forbedre oppførselen til elevene.

Fra venstre til høyre: Jennie Newman, Head of Assessment & Monitoring, Bedford Borough, David Cartledge, Network Manager ved Greys, Brian Glover, Assistant Director Bedford Borough (Chief Education Officer), Chris Hilliard, Executive Director Bedford Borough (Children, Schools and Families), Dylan Jones, Managing Director, itslearning UK, Eugenie Amartey, Elearning Coordinator ved Greys og Terry Ashmore, Headteacher ved Greys.

Som en av vinnerne mottok Dee en lekker nye Apple iMac og et Canon LEGRIA HF G10-videokamera til skolen – Greys Education Centre i Storbritannia. Premien ble overrakt til Greys i februar 2012 av Dylan Jones, administrerende direktør i itslearning i Storbritannia og Alastair Cameron, itslearning Senior Learning Strategist.

Greys Education Centre har ansvaret for undervisningen av alle elever fra Bedford Borough som andre skoler vurderer som for vanskelige å undervise. Dette gjelder elever som ikke kan gå på en vanlig skole pga. utvisninger, langvarig sykdom eller andre årsaker. Mange av elevene har problemer med oppførselen, og dette gjør Dees bruk av itslearning enda viktigere for barna som går på skolen.

Bruk av individuelle læreplaner for å stimulere til bedre oppførsel

Lærerne på Greys bruker itslearning mye i undervisningen, men de fikk prisen for skolens svært kreative bruk av individuelle læreplaner (ILP). Én gang i uken møter hver elev en av lærerne for å fastsette oppførselsmålene deres, som deretter legges til i elevens ILP i itslearning. Etter hver time ser læreren på elevens læreplan før han/hun gir eleven en oppførselskarakter. (Dee er opptatt av å påpeke at skalaen fra 1 til 5 kun reflekterer god oppførsel).

Alle elever med et gjennomsnitt over 3,2 i løpet av uka får en fritime og eleven med den beste karakteren får et diplom. Dette belønningssystemet har vist seg å være veldig vellykket og elevene konkurrerer med hverandre for å få den høyeste poengsummen. Elevens ukentlige oppførselsrapport blir også skrevet ut og sendt til foreldrene, og rapportene blir noen ganger brukt som dokumentasjon på at elevene følger rettslige pålegg.

Ros til de ansatte

Siden Dee har sluttet på Greys Education Centre etter at skolen vant prisen, ble premien mottatt av Eugenie Amartey som arbeidet tett med Dee på dette konkrete prosjektet. I talen sin roste Dylan alle ansatte ved Greys, uten disse ville elevene ha hatt liten mulighet til å lykkes med utdannelsen, i tillegg til at han la vekt på at premiene var til alle.

Alastair Cameron kommenterte: "Jeg kan ikke annet enn å beundre de ansatte her. De har forpliktet seg til å utgjøre en forskjell for barna som går på skolen. Og det var spesielt flott å se at itslearning hjelper de ansatte med å motivere og engasjere elevene og foreldrene deres."

Godt arbeid av alle deltakerne

Det var to vinnere av Best bruk av itslearning-prisen 2011. Den andre iMac-en og kameraet gikk til Anne Cathrine Gotaas fra Sandvika videregående skole for hennes bruk av itslearning sammen med Internett i undervisningen". Begge vinnerne demonstrerte en svært god bruk av itslearning som har hatt en positiv effekt på elevenes læring.

Som én av fire dommere i juryen, innrømmer Alastair at beslutningen ikke var enkel. "Det å være dommer i "Beste bruk av itslearning"-konkurransen viste seg å være utrolig vanskelig. Det var så mange innovative metoder som alle enkelt kan plukkes opp og brukes av andre lærere, så jeg må innrømme at det var vanskelig å velge vinnerne".

Du kan se listen over de 12 finalistene her.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss