Kontakt oss
RSS Feed

Hjelper Lesotho-skole med PC-er

Moleihi Sekese hadde et innlegg på itslearnings brukerkonferanse i 2011 der hun fortalte om utfordringene hun hadde som lærer ved Mamoeketsi skole i Lesotho. Nå reiser en gruppe elever fra Bærum til Lesotho for å overrekke PC-er til den fattige skolen.

Ann Michaelsen, utviklingsleder og engelsklærer på Sandvika videregående skoleMoleihi var tidlig ute med teknologi i undervisningen, selv om skolen ikke hadde innlagt strøm da hun startet opp. Hun disponerte to bærbare datamaskiner som måtte lades opp hjemme, og nærmeste internettilkobling var en internettkafe 15 km unna skolen.

Innbrudd på skolen

Etter brukerkonferansen fikk Mamoeketsi skole PC-er fra itslearning, men disse ble nylig ble stjålet da skolen hadde innbrudd. Ann Michaelsen (bildet), som er utviklingsleder og engelsklærer på Sandvika videregående skole, har nå samlet inn elleve brukte PC-er som hun og fire elever nå er i Afrika for å overlevere. Moleihi og Ann møttes for første gang i Brasil 2009 på en utdanningskonferanse. Siden har de holdt kontakten.

– Moleihis skole hadde bare én PC og én printer igjen etter innbruddet, så noe måtte gjøres, forteller Ann. – Det blir likevel trangt om plassen rundt PC-ene, for de 12 maskinene må deles på 700 elever.

Skolen har nå fått strøm, men mangler både læringsplattform og internett. Det har direktør for itslearning Norge, Nils Viken, tenkt å gjøre noe med.

– Skolen vil få tilbud om en gratis site fra itslearning fra itslearning, sier Nils. – En liten ulempe er at skolen ikke har internettilgang, så itslearning vil også sponse installasjon av internett på skolen.

Samarbeider om prosjekt

Ann har fått støtte fra Akershus fylkeskommune, og tar med seg fire elever til Lesotho. Elevene ble valgt fra de tre International English-klassene ved Sandvika videregående skole, og de måtte sende en søknad der de måtte begrunne hvorfor de ville reise, blant ved å svare på spørsmål som «hva kan du gjøre før reisen?» og «hva kan du gjøre når du kommer ned?»

De norske og lesothiske elevene skal samarbeide om et prosjekt om global oppvarming, og de bruker blant annet nettsiden ifitweremyhome.com som utgangspunkt for å sammenligne forholdene i Norge og Lesotho.

– Vi skal snakke om hva vi sammen kan gjøre på hver vår kant for å bedre situasjonen, avslutter Ann.

1 comment (Add your own)

1. Hulda wrote:
Vor kan jeg fine mattelleksen for Krohnengen skole 7. Klasse?

05/09/2016 @ 23.30

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss