Om Horten videregående skole

Horten videregående skole er foregangsskole når det gjelder bruk av IT i undervisningen, og har rundt 220 lærere og over 1 200 elever. Den har to undervisningsbygninger i nærheten av hverandre, og elevene kan ta en lang rekke fag, fra biologi til frisørutdanning.

Et overblikk

  • Nesten alle lærerne og elevene bruker plattformen
  • Skolen innførte et minimumskrav for alle lærere
  • Med itslearning kan elevene konsentrere seg om å lære

Ved Horten videregående skole bruker hver eneste av de 1 200 elevene og 220 lærerne itslearning for å sikre at undervisningen går som planlagt.

Kjetil Idås

«Alle lærerne bruker itslearning til å formidle grunnleggende informasjon på samme måte.»

Kjetil Idås, Lærer

Siden de fikk itslearning i 2003 har Horten videregående skole sett en stadig økning av bruken blant lærere og elever. Men da skolen foretok en spørreundersøkelse blant lærere og elever i 2009, viste det seg likevel at mye mer kunne gjøres for å bedre hvordan de brukte systemet. Ett år senere var alle lærerne og elevene faste brukere av itslearning.

«Ett av problemene er de varierende IT-ferdighetene blant lærerne», forklarer mattelærer Kjetil Idås, mannen bak spørreundersøkelsen. «Noen av lærerne brukte plattformen hver dag, både i og utenfor klasserommet, mens andre bare brukte en brøkdel av alt de kunne gjøre med den.»

Løsningen var å innføre et minimumskrav for lærere. Kjetil etablerte en grunnstruktur som alle lærerne må bruke når de oppretter fag i itslearning. «I spørreundersøkelsen oppgav elevene at lærerne la ut informasjonen på ulike steder», forklarer Kjetil. «Med dagens struktur kan hver enkelt lærer bruke itslearning til å formidle grunnleggende informasjon på samme måte, og elevene kan enkelt finne informasjonen de trenger.»

Rektor Lisbeth Eek Svensson understreker at til syvende og sist kommer dette elevene til gode. «Våre elever trenger ikke bekymre seg om detaljene rundt klasser fordi alt er lett tilgjengelig i itslearning», sier hun. «Dette fjerner mye av stresset ved å studere, slik at de kan konsentrere seg om å lære.»

Fakta om Horten vgs

  • Sektor: Videregående
  • Land: Norge Antall
  • Brukere: 1,400+
  • Implementert itslearning: 2003

Lysten på mer?

Se flere historier fra videregående skoler som bruker itslearning, eller få en oversikt over alle våre brukerhistorier

Kurs Videogalleri Kontakt oss