Kontakt oss
RSS Feed

Hva er blandet læring?

Mange lærere synes at blandet læring er den beste løsningen på dagens utfordringer i undervisningen. Men hva er blandet læring? Hvorfor er det viktig? Og hvordan er det forskjellig fra det du har gjort før?

Blandet læring kan defineres som en blanding av undervisning i klasserommet og på nettet. Elevene har visse valgmuligheter når det gjelder hvor de lærer pensum (på skolen, hjemme eller en mellomting) og når de gjør leksene (i skoletiden, om kvelden eller i helgene). Men det er likevel læreren som bestemmer hvor store valgmuligheter de har, samt hvilke elementer i elevens undervisning som skal gjøres på nettet og hva som skal gjøres i klasserommet.

Med økningen av læreplattformer har lærere og elever tilgang til et delt læremiljø på nettet som bare de har tilgang til. Dette gjør det mulig for læreren å konfigurere og styre aktiviteter på nettet hvor elevene kan chatte, dele kunnskaper, stille spørsmål, få tilgang til læreressurser og fullføre arbeid på nettet – uten frykt for at tilfeldige internettbrukere kommer over informasjonen.

Vi har lagd en rapport som ser på forskjellige modeller for blandet læring, som viser eksempler på hvordan skolene bruker det for å bedre elevenes prestasjoner og resultater. Det består dessuten av noen enkle teknikker som bruker skolens læreplattform som du kan starte med i morgen.

Last den ned her: Blandet læring og læreplattformer: Slik kan du starte med blandet læring i morgen.(Den er på engelsk, men vil straks bli tilgjengelig på norsk.)

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss