Kontakt oss
RSS Feed

Individuell undervisning: de seks modellene for kombinert læring

En av de ledende forskerne på området kombinert læring (eller «blended learning»), Michael B. Horn fra Innosight-instituttet, har identifisert seks sentrale modeller for kombinert læring. Vil en av disse modellene fungere ved din skole? Og kanskje du allerede driver med kombinert læring?

Dersom du ikke har hørt om kombinert læring, vil du få høre om det nå. Kombinert læring er identifisert av sentrale eksperter i USA og Europa som det 21. århundrets utdanningsmodell. Det er ganske enkelt en kombinasjon av nettbasert undervisning og klasseromsbasert undervisning. Kombinert læring gir mer tid med enkeltlærere og gjør studentene i stand til å personalisere sin læring på og utenfor skolen. Her er Michael B. Horns seks modeller for kombinert læring.

Klasseromsbasert undervisning

Lærerne formidler det meste av pensumet i klasserommet. Imidlertid stiller de også online-ressurser til rådighet som supplementerer eller reviderer fagmateriale. Dette materialet kan studentene se på hjemme, i klasserommet eller ved IT-laben.

Rotasjon

Studentene roterer mellom en periode med klasseromsbasert opplæring og en periode med nettbaserte studier. I enkelte tilfeller kan en nettbasert studie gjennomføres eksternt (f.eks. hjemme).

Fleks

I denne modellen skjer mesteparten av læringen online. Klasseromsbasert læring er fortsatt tilgjengelig, men bare for små grupper eller enkeltpersoner på behovsbasis.

Online-lab

Alt kursmateriale og all læring skjer online, men i et fysisk klasserom eller ved en PC-lab. Lærerne kommuniserer med studentene online (gjennom forhåndsinnspilte videoer, lyd- og videokonferanser eller diskusjonsfora/e-post).

Egendefinert

En helindividualisert tilnærmingsmodell der studentene velger online-klasser selv. Mye av læringen skjer online, men studenten møter fortsatt opp til klasseromsbasert læring.

Online

Studentene arbeider hovedsakelig online ved en ekstern lokasjon og kommer til skolen for å delta i valgfri/obligatorisk klasseromsbasert undervisning.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss