Kontakt oss
RSS Feed

iOS6 gir raskere opplasting i itslearning

Det er nå mye enklere å bruke itslearning på en iPad. Å laste opp materialer til itslearning fra mobile enheter med iOS blir nå gjort med et lite trykk på skjermen med den nyeste versjonen av operativsystemet.

Oppdateringen for iOS som nå er tilgjengelig for nedlasting lar brukerne av itslearning laste opp medier direkte fra mobile enheter som iPad, iPod Touch eller iPhone, hvilket tidligere var umulig.

Direkte opplasting til itslearning

Apples nye operativsystem bedrer brukeropplevelsen i itslearning, siden det gjør det mye enklere å laste opp materiale til itslearning, sier itslearnings markedsforsker, Morten Fahlvik.

*Brukeropplevelsen har forbedret seg mye. Brukeren vil definitivt synes at itslearning er bedre på grunn av nye muligheter som er tilbudt i iOS 6", sier Morten.

I det tidligere systemet, brukte man flere trinn på å flytte materiale fra en iOS-enhet. Bilder og videoer som var lagret på kamerarullen måtte flyttes fra en mobil enhet, slik som iPad, til en PC og så til itslearning. Med iOS 6 kan brukerne laste opp direkte til itslearning i stedet.

Med iOS 6 kan brukerne velge bilder eller videoer direkte fra kamerarullen mens de arbeider i itslearning. Materialene kan lastes opp i innholdsblokker og festes til oppgaver og meldinger.

Morten sier at dette er gode nyheter for brukere av itslearning.

"Forbedringen for brukere av itslearning er at nettleseren Safari har tilgang til kamerarullen, slik at man kan få tilgang til og laste opp videoer og bilder til itslearning", forklarer Morten.

"I iOS versjon 5 og tidligere måtte vi ha lagd en egen iOS app for å få tilgang til kamerarullen for å kunne laste opp videoer og bilder. Det er det Facebook har gjort. Det som Apple har gjort med iOS 6 er å forbedre Safari-appen, slik at den får tilgang til kamerarullen, hvilket er suverent for brukere av itslearning."

Skjermdumper er en måte å dele arbeidet på

Prosessen med å importere bilder og video til kamerarullen er den samme i iOS 6. Apper som kameraet eller andre fotoapper eksporterer bilder til kamerarullen. Brukere kan også ta skjermdumper i apper som ikke kan eksportere til kamerarullen ved å trykke på hold og hjem-knappene samtidig.

Morten gir et praktisk eksempel: En elev arbeider med Sider på en iPad og ønsker tilbakemeldinger på sidens layout. Eleven lager en skjermdump av siden og laster den opp fra kamerarullen som et vedlegg til en oppgave eller melding. Læreren gjennomgår skjermdumpen og gir en tilbakemelding.

Morten oppmuntrer alle brukere av itslearning til å oppdatere den mobile enheten fra Apple med iOS 6. For mer informasjon om oppdateringer for Safari i iOS 6, kan du gå inn på http://www.apple.com/ios/whats-new/#safari.

"Eksemplene i denne artikkelen viser hvordan endringene i iOS er til nytte for brukere av itslearning. I tillegg vil fremtidige oppdateringer i itslearning bedre brukeropplevelsen for brukere med iOS-enheter", sier Morten.

Scenarioer i klasserommet viser fordelene med iOS 6

Her er to praktiske scenarioer i klasserommet hvor iOS 6 vil være til nytte for brukere av itslearning som bruker mobile enheter fra Apple.

Scenario nr 1: Å laste opp en video som en del av en besvarelse på en oppgave

Elevene får en oppgave.

Hva er god service? Hva er teknisk service og hva er personlig service?

Gruppen skal vise eksempler på god og dårlig service (både teknisk og personlig service). Diskuter og lag situasjoner hvor du kan oppleve både god og dårlig service. Velg tre eksempler på hver og presenter dem i klassen i form av et videoopptak av et rollespill.

Hvordan elevene takler denne oppgaven med iOS 6.

En gruppe elever velger å lage en video med iPad-en for å besvare oppgaven. Videoen blir lagd med iMovie-appen. Etter at videoen er redigert, laster en av elevene opp videoen som et vedlegg til svaret på oppgaven.

Så kan læreren logge på itslearning på PC-en, se på videoene og gi tilbakemeldinger.

Den følgende videoen demonstrerer hvordan man laster opp en video i iOS 6:

Scenario nr 2: Fotografier som vedlegg til oppgaver

Oppgaven

Elevene bruker iPod Touch som kamera på klasseturen og har tatt bilder som skal være en del av besvarelsen på oppgaven.
Oppgaven som ble gitt av lærerne var å ta bilder av blomster hvor de vokser. Poenget er å ikke plukke blomsten, men å la den stå i fred.

Slik takler elevene denne oppgaven med iOS 6.

Elevene skriver i besvarelsen på oppgaven hvor de fant blomstene/hvor bildet ble tatt og laster opp bildene som et vedlegg direkte fra iPod Touch.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss