Kontakt oss
RSS Feed

Kreativt innhold gir inspirerte elever

Elin Måge er norsklærer ved Risenga ungdomsskole i Asker kommune, og er kjent som en itslearning-bruker som er ivrigere enn gjennomsnittet. Hun oppdaterer itslearning på daglig basis, og sørger også for at kollegene kan nyte godt av det hun produserer.

 

– Jeg avhengig av itslearning, tilstår Elin.

Prøver og feiler

Prisvinner

Elin ble hedret med en pris i kategorien Kreativ bruk av itslearning under Del og bruk-konferansen i Sandvika i 2010.

På grunn av sin interesse for bruk av IKT i læringen blir hun sett på som en ressursperson av andre lærere. Hun er ikke redd for å eksperimentere med de utallige verktøyene og mulighetene som ligger klar til bruk i itslearning.

– Jeg prøver og feiler. Av og til fungerer det slik jeg hadde tenkt, av og til ikke, medgir hun. – En gang jeg ba elevene skrive dikt begynte begynte de å skrive kjærlighetsdikt til hverandre via itslearning, noe som til tider skapte nokså klamme situasjoner i klasserommet.

Andre ting viser seg å slå godt an – i tillegg til at det gir stort læringsutbytte. – Noe nytt jeg har begynt med i det siste er å bruke diskusjoner i norskundervisningen. Jeg lagde nettopp en oppgave der jeg ba elevene skrive en historie om en bil som hadde kollidert. Elevene leverte sine bidrag ved å skrive svarene inn i en diskusjonstråd, fortsetter hun. Ved å bruke diskusjonsforumet på denne måten kan alle elevene se hva de andre skriver, og gjerne vurdere hverandres bidrag.

Ser mulighetene

– Jeg liker å prøve ut nye ting med elevene, og jeg liker også å utforske hvilke muligheter jeg har i itslearning. Dette er gjerne noe jeg gjør på kveldstid. Men det er ikke nødvendig å finne opp alt selv. En kan også bruke andres stoff og legge det inn som lenker i itslearning. Jeg er stadig på jakt etter nyttige lenker til andre nettsteder, forteller den engasjerte læreren.

Elin har sine egne metoder for å skape interesse og motivere elevene til å logge på læringsplattformen. Hun har funnet ut at å legge ut videoer, musikk, spill og bilder gjør at elevene blir motivert til å bruke itslearning. Elevene går inn på hennes mapper fordi de vet at de finner både relevante og morsomme ressurser der.

Spesielt populære er bildene hun legger ut på itslearning fra daglige klasseromsituasjoner eller turer. Dette er med på å skape et godt miljø i klassen, samtidig som elevene blir inspirert til å logge på for å se seg selv og andre. Sammenlignet med åpne nettsider er bildene mer beskyttet når de legges ut på itslearning siden brukerne må logge på for å se dem, og læreren kan selv bestemme hvem som skal få tilgang.

Deling

Elin oppdaterer itslearning daglig, og deler det hun har.

– Noe jeg liker veldig godt er å dele filene mine med andre. Om du ser på deltagerlistene i fagene mine vil du oppdage at det er veldig mange lærere som er inne på mine sider, og det synes jeg er kjempegøy! sier hun. Det synes vi også.

Les mer om andre vinnere og nominerte fra Del og bruk

2011:

2010:

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss