Kontakt oss
RSS Feed

Lærer bruker Internett til å forbedre læringsopplevelsen for elevene

Læreren Maria Blom sier at hun ikke kan forestille seg å undervise uten itslearning.

“Jeg vet ikke hvordan jeg kunne gå tilbake til å undervise uten itslearning”, sier Maria som underviser i engelsk og svensk ved Växjö Fria Gymnasium (VFG) i Sverige.

Maria har ikke alltid vært en stor tilhenger av nettbasert læring. Da VFG implementerte itslearning i 2003, gikk det en stund før hun og hennes kollegaer begynte å bruke plattformen i undervisningen.

“Det var en prosess,” forklarer Maria. “I begynnelsen brukte jeg ikke plattformen så mye. Jeg brukte oppslagstavlen og til å sende e-post til elevene mine. Etter hvert brukte vi systemet mer og mer.”

“Jeg var ikke særlig datakyndig før jeg startet å bruke plattformen. Men itslearning er svært brukervennlig. Jeg lærte ganske lett hvordan jeg skulle bruke den til å forbedre undervisningen min.”

itslearning er et optimalt verktøy for språkfag

I dag benyttes plattformen av alle de 30 lærerne i VFG. Maria sier at itslearning optimaliserer læringsopplevelsen for hennes elever. Læringsplattformen gir elevene enkel tilgang til stave- og rettskrivingsverktøyer og ordbøker på nettet. Maria har til og med kvittet seg med lærebøkene, og velger i stedet nettressurser som gjør at hun kan skreddersy klassediskusjoner rundt aktuelle begivenheter.

“Det er mye bedre,” sier Maria, som har undervist siden 1998. “Å undervise med itslearning er mer praktisk. Pluss at alle får den samme informasjonen.”

Maria bruker itslearning til å sende e-post til elevene, legge ut PowerPoint-presentasjoner, arrangere nettdiskusjoner og legge ut oppgaver. Hun skanner også tekster og oppgir lenker til artikler på itslearning.

“Jeg legger artiklene og tekstene i faget, og jeg lager ulike filer til de forskjellige fagene. Elevene mine leverer for tiden alt sitt arbeid på itslearning,” sier Maria.

itslearning overtar også mindre organisatoriske oppgaver, noe som forenkler hverdagen til Maria. Hvis hun trenger å bytte undervisningslokale, kan hun varsle elevene ved å poste en melding på oppslagstavlen eller via e-post.

Alltid pålogget

Med itslearning trenger hun ofte ikke en vikarlærer hvis hun må være borte på grunn av sykdom. Hun poster oppgaver og instruksjoner til elevene på itslearning, og ber en kollega om å se inn til elevene innimellom for å se til at de arbeider.

“Jeg bruker systemet hele tiden i min daglige undervisning. Det er det første nettstedet jeg åpner på datamaskinen min om morgenen. Og når jeg sitter ved skrivebordet mitt, er jeg alltid pålogget itslearning. Jeg synes at itslearning er svært nyttig.”

Marias vanlige dag med itslearning:

  • Det første hun gjør om morgenen er å åpne itslearning for å lese nyheter fra rektor eller for å finne ut om kollegaer er fraværende
  • Deretter sjekker hun e-post fra elever og foreldre
  • Før timen laster hun opp presentasjoner på itslearning. Dette gjør det mulig for elevene å forberede seg til timen på forhånd
  • I løpet av timen viser hun på en projektor hvordan elevene kan finne ressursene på itslearning (for eksempel lenker til artikler)
  • Etter timen åpner hun fraværssystemet i itslearning og registrerer elever som ikke møtte til timen
  • Hun oppretter oppgaver (vanligvis artikler og andre skriftlige oppgaver) og laster dem opp i et fag to uker før innleveringsfristen
  • Maria foretar all sin vurdering og karaktersetting i itslearning.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss