Kontakt oss
RSS Feed

Lærer fra Lesotho tror teknologi skaper bedre studenter

Forestill deg at du er lærer ved en skole med 700 elever. Klassen din har 100 elever, og du har bare tilgang til to PC-er uten Internett-tilkobling. Dette er situasjonen Moleihi Sekese og hennes kolleger står overfor hver dag. Men de gjør det beste ut av ressursene de har til rådighet, fordi de vet at utdanning er nøkkelen til en bedre fremtid.

 

Lærer Moleihi Sekese fra Lesotho ved Bryggen i Bergen.

Moleihi underviser i engelsk og naturvitenskap ved Mamoeketsi skole i Lesotho – en liten, fattig enklave som er helt omgitt av Sør-Afrika. I Lesotho, et land med to millioner innbyggere, lever ca. 40 % av befolkningen under den internasjonale fattigdomsgrensen. Ifølge UNAIDS er ca. 24 % av den voksne befolkningen smittet av HIV/AIDS, (det tredje høyeste tallet i verden ut fra befolkningsprosent). Imidlertid kan anslagsvis 85 % av befolkningen over 15 år lese og skrive. Lesotho kan vise til noen av de beste tallene i Afrika når det gjelder antall lese- og skrivekyndighet, delvis fordi landet investerer mer enn 12 % av sitt BNP i utdanning.

Tiltro til teknologi trass i få ressurser

Prisvinner
MoleihiSekese vant Microsoft Innovative Education Forum's Educator's Choice award i 2009 for et skoleprosjekt om lokale planter. Hun deltok på itslearning sin brukerkonferanse i 2011.

Du kan også lese hva Ann Michaelsens studenter skrev om henne i artikkelen International guest visits our International English class.
Ved Mamoeketsi skole er læreren den eneste kilden til informasjon for elevene, for skolebøker – og til og med pulter og stoler – er sjelden vare. Inntil nylig fantes det ikke elektrisitet ved skolen, og Moleihi måtte lade opp de bærbare PC-ene hjemmefra.

Moleihi ble invitert til itslearnings brukerkonferanse i Bergen i april. Her gjorde læreren fra et av verdens fattigste land et sterkt inntrykk på lærerne fra et av verdens rikeste land. Til tross for at Moleihi bare har tilgang til to bærbare PC-er, uttrykker hun stor tro på IKT i skolen.

–Jeg tror at bruk av teknologi skaper bedre og mer motiverte elever, sier hun. – Nå har vi to PC-er og elektrisitet ved min skole – ting vi aldri har drømt om. Nå kan vi bruke dette til barnas fordel.

Bidra til å skaffe midler til Moleihis skole

Den norske læreren Ann Michaelsen møtte Moleihi Sekese på Microsoft Innovative Education Forum Award. Ann og Moleihi holdt kontakten, og nå samler Ann inn midler slik at Mamoeketsi skole kan kjøpe flere PC-er, mobiltelefoner samt få tilgang til Internett. Dersom du vil bidra, kan du kontakte Ann på ann.s.michaelsen@sandvika.vgs.no, eller sette inn ditt bidrag på Anns kontonummer 5081 08 39284. Innbetalingen merkes med «Lesotho».

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss