Låven barnehage


Låven barnehage består av fire avdelinger: to småbarnsavdelinger og to storbarnsavdelinger. Alle avdelinger bruker itslearning til en viss grad, til alt fra innlevering av lekser til opplasting av bilder. De har brukt itslearning siden 2010.

  • bilder av hverdagshendelser lastes opp på itslearning
  • førskolebarna leverer lekser på itslearning
  • spørreundersøkelse blant foreldrene har nær 100 % oppslutning

"Det er viktig for oss å formidle tilbake til foreldrene at vi ser barna deres, og vi forsøker å vise hva barnet har fått oppleve i løpet av en dag i barnehagen. "

Bruk av digitale læremidler

Ingunn Sperrevik, førskolelærer og pedagogisk leder, forteller hvordan de bruker itslearning.

I Låven barnehage i Bergen er itslearning en viktig del av hverdagen til både lærere og barn. Læringsplattformen brukes blant annet til å legge ut bilder av barnas daglige aktiviteter og å lage spørreundersøkelser til ansatte og foreldre. Barna leverer også lekser via itslearning.

– Men itslearning blir mest brukt som et kommunikasjonsverktøy opp mot foreldrene, sier Ingunn Sperrevik, som er førskolelærer og pedagogisk leder i Låven barnehage.

– Vi lar foreldrene få et innblikk i barnas hverdag. Det er viktig for oss å formidle tilbake til foreldrene at vi ser barna deres, og vi forsøker å vise hva barnet har fått oppleve i løpet av en dag i barnehagen, sier hun.

Barna stolte av å vise frem bilder til foreldrene

Barnehagen består av fire avdelinger: to småbarnsavdelinger og to storbarnsavdelinger som alle bruker itslearning til en viss grad.

Når et barn har bursdag tar Ingunn et bilde av feiringen for så å legge det ut på itslearning. Hun får ofte spørsmål fra barna om hun kan legge ut bildene med en gang slik at de kan se det sammen med foreldrene samme kveld.

– De synes at det er stort og er rett og slett stolte. Det handler nok om at de kan vise foreldrene hva de har gjort i løpet av dagen. Det er lettere for dem å huske det som skjedde når de ser et bilde, sier hun.

Småbarnsavdelingen

Småbarnsavdelingens bruk av itslearning

Foreldrene deltar i spørreundersøkelser

Plattformen blir også brukt internt for personalet. Barnehageledelsen la nylig ut en spørreundersøkelse på plattformen der hensikten var å måle trivselen blant de ansatte. Foreldrene, som også har tilgang til itslearning, får tilbud om opplæring i itslearning og blir oppfordret til å ta undersøkelser. De ble for eksempel nylig spurt om de ville gi økonomisk støtte til aktiviteter, blant annet utflukt til akvariet og gårdsbesøk. Slike undersøkelser på itslearning er en demokratisk måte å involvere foreldrene i viktige beslutninger vedrørende barnehagen.

Småbarnsavdelingen bruker også itslearning. De velger ofte å fange opp hverdagshendelser på video, som når barna spiser frukt eller synger. Videosnuttene blir deretter lagt ut på itslearning. Videoene blir filmet med fotoapparat, som så blir lastet opp på samme måte som bilder.

– En av grunnene til at itslearning blir brukt så mye på Låven er fordi at det er så lett for de ansatte å laste opp bilder og videoer til plattformen, sier Ingunn.

– Fra jeg laster opp bilder til de ligger ute på itslearning så tar det fem minutter, sier hun. – Når du først kan det går det veldig kjapt å legge ut bilder. Det er veldig enkelt, selv om du ikke er veldig god på data.

– Det handler om å ta små steg. Vi hadde noen som ikke var vant med å bruke data, og den mestringsfølelsen de viste når de klarte å legge ut bildene selv var bare helt fantastisk.

Kommunikasjon med foreldre

Se hvordan Låven barnehage kommuniserer med foreldre i itslearning

Bilder gjøres tilgjengelig i itslearning

Bursdags- og turbilder blir gjort tilgjengelig via itslearning.

Plattformen øker foreldresamarbeidet

itslearning fungerer også som en slags nyhetstjeneste for foreldrene. Bilder av nye barn og ansatte blir lagt ut og prosjekter blir dokumentert i itslearning. Nylig fullførte førskolebarna et prosjekt om verdensrommet. Bilder og lenker til YouTube-videoer fra utstillingen ble lagt ut på itslearning slik at foreldrene kunne se videoen sammen med barna. – Alt ble dokumentert i itslearning, sier Ingunn.

– itslearning er et godt redskap for samarbeid med foreldrene og for å formidle informasjon. Det også er et godt utgangspunkt for ungene å kunne se bilder og så snakke om hva de har gjort i løpet av dagen med foreldrene sine.


Lysten på mer?

Se flere historier fra barnehager som bruker itslearning, eller få en oversikt over alle våre brukerhistorier

Kurs Videogalleri Kontakt oss