Kontakt oss
RSS Feed

Norges største nettsamfunn for lærere

Nettsamfunnet Del og bruk ble opprettet i februar 2009. Tanken var at det kunne bli et samarbeidsforum på tvers av de tradisjonelle delelinjene i skolesektoren. Nå har Del og bruk over 8000 medlemmer – og den største gruppen heter itslearning tips & triks.

Del og bruk ble opprettet av Ingunn Kjøl Wiig, som til daglig jobber som norsklærer på Sandvika videregående skole. Opprinnelig var Del og bruk en del av en workshop hun hadde på en konferanse som dreide seg om samarbeid i klasser og mellom lærere. Etter konferansen tok det raskt av.

– Det overgikk mine forventninger fullstendig, forteller Ingunn. – På kort tid trakk nettverket til seg mange hundre medlemmer, og jeg forsto at det kom til å bli ganske stort.

Løftet frem av kunnskapsministeren

I løpet av få uker ble Del og bruk løftet frem som en spennende innovasjon av flere sentrale personer i utdanningssektoren, ikke minst av kunnskapsministeren som på det tidspunktet var Bård Vegar Solhjell.

– Vi fikk raskt et stempel som et seriøst og viktig nettverk for kunnskapsdeling, og dette bidro til at oppmerksomheten rundt Del og bruk økte, sier Ingunn.

Men, det er ikke bare oppmerksomheten fra politikere og byråkrater som er årsaken til suksessen. Ingunn mener Del og bruk er svaret på et behov for kommunikasjon og informasjon hos mange som tidligere har vært mye vanskeligere tilgjengelig.

I begynnelsen var det mest fokus på IKT og klasseledelse i diskusjonene, men etter hvert har de forskjellige gruppene tatt opp alle slags skolerelaterte temaer. I dag har Del og Bruk grupper med alle slags innfallsvinkler. Alle skoleslag er representert – også læringsplattformene, NDLA og forskjellige forlag. Nettstedet gjør det enkelt å kommunisere med hverandre.

– Det er lett å komme i kontakt med andre på tvers av de tradisjonelle kanalene gjennom Del og bruk. Legger du ut et spørsmål får du som regel svar i løpet av få timer, og folk er både hjelpsomme og generøse.

Egen itslearning-gruppe

Ifølge Ingunn kan alle med interesse for skole melde seg inn og delta i diskusjoner, men de ønsker ikke at folk som bare vil selge et produkt skal få utfolde seg fritt, så innlegg av en slik karakter blir moderert eller slettet.

itslearning-brukerne er representert med gruppen itslearning tips & triks, og gruppen er den største på Del og bruk med opp mot 800 medlemmer. Her kan medlemmene diskutere med andre itslearning-brukere og utveksle erfaringer – i tråd med Del og bruks motto «del det du har – bruk det du får». Det hender også at itslearnings ansatte bidrar med informasjon og svar på spørsmål.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss