Kontakt oss
RSS Feed

NRK-app åpner opp ny verden for lærere

Den mest populære appen i itslearning akkurat nå er NRK Skoles digitale klipparkiv. Innholdet er tilrettelagt for elever og lærere i grunnskolen og videregående skole, og lyd- og videoklipp er klassifisert etter emne, personer, programmer og læreplaner slik at du enkelt kan finne innhold som passer i din undervisning.

Elever lærer på forskjellige måter. Noen foretrekker å lese, mens andre responderer bedre på visuell informasjon. NRK Skoles pedagogiske videoer dekker et stort spekter av emner, og integrasjonen med itslearning gjør at elevene ikke trenger å forlate læringsplattformen for å spille av video- eller lydklipp.

NRK legger stor vekt på at nettsidene skal være enkle å bruke både i klasserommene og læringsplattformene. Siden videoene er tilgjengelige hver gang elevene logger på itslearning kan de se dem i klasserommet, hjemme eller på bussen – så mange ganger de trenger.

Legge til videoer direkte til tildelinger og tester

Med NRK Skole integrert i itslearning kan du sette inn videoer direkte i oppgaver, undersøkelser, tester og på fagdashbord. Det gjør det mulig å plassere klippene i relevante sammenhenger for elevene, slik at de vet nøyaktig hva de skal se og når. Som lærer kan du enkelt knytte aktiviteter til klippene, slik at du får en oversikt over hvem som har forstått innholdet og hvem som må følges opp tettere.

Gir elevene innflytelse over sin egen læring

NRK Skole-løsningen i itslearning inneholder også et søkefelt somkan legges til hvor du vil i itslearning. Når du har lagt til søkefeltet på fagdashbordet eller i en oppgave kan elevene selv enkelt finne relevante videoer i emner de er interessert eller trenger støtte i, enten det er om begrepet «demokrati» eller den periodiske tabell.

Slik bruker du NRK Skole i itslearning

NRK Skole og leseforståelse

Hva er NRK Skole, og hvordan kan lyd og bilde være med på å fremme leseforståelsen? NRK Skole arrangerte fagdag for lærere fra hele landet 4. september 2012. Redaksjonssjef Morten Møller Warmedal og prosjektleder Lena Beate Hamborg Pedersen innledet fagdagen, og her kan du se deres foredrag:

- Se hvordan du bruker videoer i omvendt undervisning med denne lærerens oppskrift

7 comments (Add your own)

1. wrote:

01/10/2012 @ 23.30

2. wrote:

01/10/2012 @ 23.30

3. Øistein Sundli wrote:

01/10/2012 @ 23.30

4. wrote:

01/10/2012 @ 23.30

5. Hmmm wrote:
Morsomt at dere velger hvilke saker dere tillater kommentarer på.

22/10/2012 @ 23.30

6. Murwarid Nawabi wrote:

30/08/2016 @ 23.30

7. Murwarid Nawabi wrote:
jeg vil ha en its learning ver sooo snilllllll

30/08/2016 @ 23.30

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss