Kontakt oss
RSS Feed

Ny generasjon med itslearning-brukere deltar på konferanse

En ny generasjon med lærere invaderer norske skoler – og de er utrustet med datamaskiner som kjører læringsplattformen itslearning.

Læreren Andreas Larsstuen Nordeide er en av dem. Nordeide deltok på itslearnings brukerkonferanse for 2013 i april for å hente så mange tips og råd som mulig som han kan dele med sine kollegaer ved Tranevågen ungdomsskole.

«En av de beste tingene med itslearning er at plattformen automatisk samler den informasjonen jeg trenger. Manuell informasjonsinnhenting er tidkrevende. Generelt sett er dette en av fordelene med bruk av IKT i klasserommet», sier Andreas. «Jeg bruker itslearning så mye som mulig. Når jeg er på jobb, er jeg alltid pålogget itslearning. Plattformen har flere nyttige funksjoner. Jeg innså raskt at man kan arbeide mye i itslearning og fortsatt lære nye ting.»

Andreas Larsstuen Nordeide tilhører en ny generasjon med itslearning-brukere.

Ifølge arrangøren er halvparten av konferansedeltakerne nykommere

itslearnings norske brukerkonferanse for niende året på rad – tre dager med interessante nye ideer, livlige diskusjoner, gjensyn med gamle venner og omhyggelig notatskriving – tiltrakk over 300 lærere, kommunale IT-rådgivere og skoleledere fra hele Norge.

Trond Skeie, direktør hos itslearning Norge, sier at omtrent halvparten av konferansedeltakerne deltok for første gang. «Det er en ny generasjon med itslearning-brukere som er på trappene, noe som er en svært positiv utvikling», uttaler Skeie. «Det er flott å se at folk vender tilbake til konferansen, men det er også hyggelig å se noen nye ansikter.»

 

itslearnings brukerkonferanse for 2013 var en suksess, sier Trond Skeie, direktør hos itslearning Norge

De nye brukerne er ofte unge lærere som Nordeide. De arbeider aktivt med itslearning i undervisningen, og de er ofte øvingslærere som videreformidler tips og råd om itslearning til sine kollegaer etter konferansen.

Foreleserne hadde fokus på innovasjon og IKT i utdanningen

Konferansen, som ble arrangert i Bergen den 15.–17. april, startet med engasjerende forelesninger fra ledende tenkere innenfor områdene innovasjon og bruk av IKT i skolen.

Foreleseren Jef Staes utfordret publikum med sitt «røde ape»-konsept, som oppmuntrer lærere til å tenke utradisjonelt og følge sine pasjoner og talenter til nytte for studentene. «Mennesker som ikke bruker sin pasjon og sine evner, gjerdes inne, og når mennesker er inngjerdet, blir de som sauer», sier Staes.

 

Nederlenderen Jef Staes utfordret publikum med sitt konsept med 3D-undervisning, som er et resultat av at lærere følger sine talenter og pasjoner.

800 trinn rett opp

I tillegg til å fungere som et forum for utveksling av ideer om itslearning og IKT i klasserommet, bød konferansen på populære gruppeaktiviteter, inkludert en sightseeing i Bergen by og et fjelløp i den beryktede Stoltzekleiven. Omtrent 30 deltakere trosset kulde og regn for å takle den bratte turstien og steinlagte trappen med ca. 800 trappetrinn. Underholdningsartisten Bjarte Hjelmeland bidro til at publikum fikk seg en god latter under et kveldsarrangement på andre dag av konferansen.

Konkurrenter takler Bergens beryktede og bratte tursti Stoltzekleiven.

Når de ikke besteg fjell eller koste seg med god mat på vertshotellet Scandic, kunne deltakerne velge mellom å delta på over 30 sesjoner med emner som omfattet alt fra vurdering for læring til å lykkes med online-undervisning.

Idédelingsseminaret trakk mange deltakere

TeachMeet er en ny økt i år hvor lærerne delte egne tips og råd om bruk av itslearning, og var en av de mest populære sesjonene. Skeie sier at han håper å kunne utvide dette konseptet på neste års konferanse. «Deltakerne mente at dette var en god idé. Det gav oss også en mulighet til å utnytte kunnskapen til deltakerne», sier han.

På den siste konferansedagen drøftet John Arthur Berg, direktør for produkt og markedsføring hos itslearning, veien videre for itslearning.

«Vi hos itslearning er teknologioptimister. Vi er overbevist om at de tingene vi gjør, beveger undervisningen i riktig retning. Samtidig er ikke teknologien det viktigste. Menneskene og prosessene er viktigst», sier Berg.


itslearnings direktør for produkt og markedsføring, John Arthur Berg, drøftet veien videre for itslearning.

Berg snakket også om kommende oppdateringer i itslearning, inkludert planer om å fjerne rammer fra brukergrensesnittet og videreføre fokuset på å få plattformen til å fungere på alle enheter ved bruk av blant annet HTML 5 i stedet for å designe en itslearning-app.

Medarbeiderne hos itslearning skårer høyt

Skeie sier at han kun har fått positive tilbakemeldinger fra konferansedeltakerne. 75 % av dem som besvarte spørreskjemaet med evaluering av konferansen, gav uttrykk for at de ønsker å delta til neste år også, mens 25 % av respondentene svarte at de ikke hadde bestemt seg.

«Totalt sett er det ingen tvil om at konferansen var vellykket», sier Skeie. «Det gode skussmålet skyldes også itslearning-teamet. Konferansedeltakerne mente at medarbeiderne hos itslearning var imøtekommende og hjelpsomme.»

«Jeg er stolt av det mine medarbeidere har oppnådd. Hver og en av dem har virkelig ytt sitt beste. Det vi ikke kunne besvare direkte, gjorde vi vårt ytterste for å finne svar på. Deltakerne satte virkelig pris på at medarbeiderne hos itslearning tok ansvar, og det er fantastisk», uttaler Skeie.

Neste år feirer konferansen 10-års jubileum

Neste års konferanse er allerede booket ved Scandic-hotellet i Bergen, hvor konferansen har vært arrangert de siste fem årene. Både vi hos itslearning og deltakerne er fornøyde med vertshotellet, sier Skeie, som sier at han håper å opprettholde det gode samarbeidet. Neste år markeres 10-års jubileet til itslearnings brukerkonferanse, og planene er i gang for feiringen av denne anledningen, selv om Skeie sier at ingen detaljer vil avsløres før konferansen er i gang.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss