Kontakt oss
RSS Feed

Nye apper i app-biblioteket

Har du prøvd våre nye ordspill? I februar lanserte vi to nye og gratis pedagogiske apper som har fått gode tilbakemeldinger fra lærerne. Du finner spillene Hangman og Kryssord i app-biblioteket, og spillene kan enkelt inkluderes i fagene i itslearning.

Kryssord

Kryssordbyggeren i itslearning er utformet slik at tiden det tar å lage et kryssord blir redusert til et absolutt minimum. Læreren fyller simpelthen ut et skjema med ord og ledetråder, og deretter vil appen generere et kryssord i brøkdelen av et sekund.

Og hvorfor ikke la studentene lage sine egne kryssord? Dette gir verktøyet en dobbel verdi siden studentene må tenke seg om to ganger: Først når de finner på et nøkkelord og deretter når de gir en forklaring på det.

Hangman

Hangman er basert på det tradisjonellespillet hvor den ene spilleren tenker på et ord, uttrykk eller en setning og den andre foreslår ulike bokstaver for å kunne sette sammen ordet eller setningen. Hvis en foreslått bokstav ikke er med i ordet, må den andre spilleren tegne ett av elementene i Hangman-figuren. Når strekmannen er komplett, har spilleren tapt.

itslearning-appen er bygd opp slik at en apekatt vil miste en av sine elleve bananer, eller en elefant vil miste en av sine elleve kroppsdeler hvis den foreslåtte bokstaven ikke forekommer i ordet. Spillet er over når den gjettende deltakeren har gjettet riktig på alle bokstavene i ordet, eller når apekatten har mistet alle bananene eller elefanten er helt borte.

Se hvordan spillet fungerer:

Resultatet av en intern utviklerfestival

Ideene til de appene vi har beskrevet ovenfor, oppstod på en intern «utviklerfestival» i fjor, hvor alle våre utviklere ble gitt frie tøyler i et par dager og fikk lage det de ønsket. Vanligvis mottar utviklerne spesifikasjoner fra en gruppe med designere som lager ny funksjonalitet og nye funksjoner i itslearning, og utviklerne lager programmene i henhold til denne designen.

Mange anså denne festivalen som en mulighet til at de endelig kunne realisere sine egne ideer. Utviklerne presenterte arbeidet på den siste festivaldagen, og de to beste forslagene ble lansert på itslearning-plattformen og er nå tilgjengelige for millioner av brukere. Appene Hangman og Kryssord kan altså ene og alene krediteres utviklerne. Kanskje du også bør gi dine studenter litt frie tøyler innimellom? Da kan en god start være å la dem lage sine egne kryssord.

Les mer om hvordan utviklerne og testerne i itslearning arbeider.

Hvor finner jeg disse appene?

Det er lett − du går bare til app-biblioteket, legger appene til faget ditt og begynner å lage spill. Les mer i hjelpen om hvordan du legger til spillene Kryssord og Hangman.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss