Kontakt oss
RSS Feed

Nytt kompendium om elevsentrert undervisning kommer snart

Forskning forteller oss at lærerne må aktivere elevene mer i læringsprosessen. I vårt nye kompendium ser vi nærmere på hvordan du kan skape et læringsmiljø hvor elevene inntar den sentrale posisjonen.

Da kjemilærer Frøydis Hamre skjønte at elevene hennes var altfor opptatt av karakterene de fikk på prøvene, til faktisk å lese tilbakemeldingene hun gav dem, bestemte hun seg for å be dem om å vurdere sine egne prestasjoner på hvert prøvespørsmål før de fikk den endelige karakteren. Som et resultat lærte elevene hvordan de skulle vurdere sitt eget arbeid – et grunnleggende element i elevsentrert undervisning.

Vårt nye kompendium «Elevsentrert undervisning med læringsplattform» ser nærmere på Frøydis og to andre lærere sin praksis.

Hva er elevsentrert undervisning?

På mange måter kan det være overflødig å snakke om elevsentrert undervisning – all undervisning bør være sentrert rundt elevene. Men størstedelen av utdanningsforskningen tyder på at lærerens stemme fortsatt spiller en altfor dominerende rolle, og at lærerne i stedet bør gjøre mer for å aktivere elevene i læringsprosessen.

Elevsentrert undervisning er én måte å oppnå dette på. Målet er å gi elevene muligheten til å lære selv, i stedet for å få kunnskap inn med teskje. For at dette skal skje, kreves en bevisst innsats, og både lærere, rektor, medelever og foreldre må bidra.

Spørsmålet vi prøver å besvare i vårt nye kompendium, er: Hvordan kan du organisere undervisningen og vurderingen for å hjelpe elevene til å bli selvstendige?

  • Dokumentet omfatter:
    – Tre strategier for å gjennomføre elevsentrert undervisning i klassen
    – Eksempler på hvordan disse strategiene settes ut i livet av ekte lærere
    – En liste over litteratur og ressurser som kan inspirere til videre arbeid

Last ned flere kompendium i dag

«Elevsentrert undervisning med læringsplattform» er bare ett av kompendiene som kan lastes ned gratis på nettsiden vår. Vi tror at itslearning kan gjøre en virkelig forskjell for lærere, men vi forstår også at produktet vårt ikke er et mål i seg selv. Så vil holder oss oppdatert på den siste utdanningsforskningen og produserer en rekke materialer, inkludert kompendier og nettkurs, for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av itslearning.

Sjekk ut våre kompendier for blandet læring og vurdering for læring i dag!

1 comment (Add your own)

1. Nicolas wrote:
Hadde Frøydis som kjemilærer i fjor, hun er nok en god ressurs til Itslearning - hun var iallfall en god ressurs for oss elever!

17/12/2014 @ 23.30

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss