Kontakt oss
RSS Feed

Nytt system for å håndtere læreplaner

For å få kompetansemål til å fungere optimalt i itslearning, lanserer vi nå et nytt system for å administrere læreplaner. I den gamle løsningen importerte du en kopi av læreplanen til faget ditt. Med den nye metoden har hvert kompetansemål fått en unik ID. På den måten kan elever og lærere se vurderinger som er gjort innen et kompetansemål på tvers av ulike itslearning-fag. Samtidig kan vi i itslearning på en enkel måte oppdatere kompetansemålene i dine fag når det kommer endringer fra Utdanningsdirektoratet. Grensesnittet for å søke opp og legge til læreplaner i faget er også forbedret.

Dersom du allerede har tatt i bruk kompetansemål i fagene dine, kan du fortsette med dette systemet. Vi anbefaler at du skifter til de nye målene når du starter nytt skoleår. Hvis du ikke har tatt det i bruk enda, anbefaler vi deg å forsøke. Gå til Innstillinger >> Fagegenskaper og funksjoner og slå på Kompetansemål i faget ditt. Etterpå går du til Innstillinger >> Kompetansemål og velger «Finn kompetansemål».

Ved lanseringen i oktober 2012 finner du så godt som samtlige læreplaner i grunnskolen. Innen videregående skole finner du samtlige fag for studiespesialisering. For yrkesfaglige utdanningsprogram og for studieforberedende program med Idrettsfag og Musikk, dans og drama finner du foreløpig fellesfag for alle tre årene og felles programfag for Vg1.

Vær klar over at læreplanen for Kroppsøving ble endret fra 1. august 2012. Dersom du har importert kompetansemål for kroppsøving i itslearning, er det ikke de korrekte målene. Enkelte andre valgfrie fag på studiespesialisering er også endret de siste årene, og endringen er kun tilgjengelig i den nye versjonen.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss