Kontakt oss

"En av fordelene med omvendt undervisning er at de som ikke forstår alt ved første gjennomgang kan se gjennom teorien flere ganger."

Anne Cathrine Gotaas
lærer, Sandvika videregående skole


Anne Cathrines omvendte undervisning

Konseptet bak omvendt undervisning er enkelt. I den tradisjonelle klasseromsundervisningen lærer elevene teorien i timen og gjør oppgaver hjemme som lekser. I omvendt undervisning, leser elevene teorien hjemme og så bruker de undervisningstimene til å gjøre de praktiske oppgavene. Dette gjør at man kan bruke mer tid i timen til å gjennomgå elementer som elevene synes er vanskelige.

Hvordan fungerer dette i praksis? Anne Cathrine spiller inn en video hvor hun går igjennom teorien. Hun inkluderer videoen i en test i itslearning og legger til et par spørsmål for å sjekke om elevene har forstått innholdet. Elevene ser videoen hjemme før de besvarer spørsmålene. Før timen ser Anne Cathrine igjennom svarene for å se om det er noen elementer elevene sliter ekstra med og planlegger timen sin deretter.

Tips 

Du trenger ikke filme deg selv. Det finnes tusenvis av videoer som kan brukes i undervisningen på nettet, de er ofte laget av lærere og de dekker alt fra spesifikke matematiske teorier til oldtidshistorie. Alt du trenger å gjøre er å finne videoen, legge den ut (eller lenken til den) på itslearning og be elevene om å se på videoen hjemme. Kvaliteten på videoklippene som er tilgjengelig på Internett er svært varierende. Et tips er å søke etter undervisningsvideoer på nettsider for lærere, slik som nrk.no/skole, delogbruk.no, mathtv.com, youtube.com/user/videoNDLA og khanacademy.com.

Tips

Du kan bruke all typer ressurser til dette, ikke bare video. Alle materialer som forklarer emnet kan brukes, uansett om det er en PDF-fil, en interaktiv animasjon, avisartikkel eller en skoleoppgave.

Oppskrift:

Målgruppe: Hele klassen
Tid tilforberedelse: Et par timer
Tid til gjennomførelse: Noen få minutter
Tekniske ferdigheter: Høy
Du trenger: Et videokamera (dersom du lager egne videoer)

  • I fagets tremeny klikker du legg til. Så velger du oppgave.
  • Gi en kort beskrivelse av videoen. Du kan også sette en frist for oppgaven.
  • Alternativ 1: Legg til en video fra dine webfiler. Klikk på Dine webfiler.  En liste med alle filene dine vil dukke opp (dersom filen ikke ligger i listen allerede, klikker du last opp fil og velg fil. Finn filen på pcen din og velg last opp fil for å legge den til webfilene dine). Finn videoen du ønsker og klikk på embed knappen (<>). Klikk lagre.
  • Alternativ 2: Legg til video fra internett. Når du har funnet videoen, kopierer du URL-adressen (www-adressen øverst i nettleseren ). Klikk Bygg inn ( . Lim inn URL-en i det øverste feltet i popup-boksen. Velg Sett inn. Klikk lagre.
  • Klikk legg til spørsmål og lag spørsmål til elevene.
  • Før neste time åpner du oppgaven ved å klikke på Status og oppfølging i tremenyen og velger Oppgaverapport. Der finner du resultatet av testen.
Kurs Videogalleri Kontakt oss