Kontakt oss

"Elevene synes at det er en utrolig motiverende og tilfredsstillende måte å arbeide på. Vi ser også at elevenes studieferdigheter har forbedret seg betydelig siden vi introduserte learning by design for noen år siden. Men enda viktigere, jeg ser flere motiverte og fornøyde elever og flere motiverte og fornøyde lærere."

Gerard aan de Stegge, Maria barneskole, Nederland

"Struktur er veldig viktig når elevene skal finne videoene som de skal se hjemme, og strukturen finnes i læringsplattformen."

- Elisabeth Engum, head of pedagogy, itslearning

itslearning støtter omvendt undervisning

- flipp klasserommet i dag!

Omvendt undervisning

Hva er omvendt undervisning?

Den tradisjonelle gjennomgangen av fagstoff som vanligvis gjennomføres i klasserommet og på tavlen gjør elevene utenfor skoletiden. Her brukes gjerne en video. Oppgaveløsning og arbeid med fagstoffet gjør man på skolen. Det betyr gjerne at læreren spiller inn en kort teorivideo som elevene har i lekse hjemme. På skolen får man da mer tid til å jobbe med oppgaver og problemløsning, og ikke minst: læreren har tid til å veilede elevene bedre.

 

 

itslearning som knutepunkt

itslearning fungerer som et ypperlig knutepunkt for gjennomføring av omvendt undervisning. Itslearninglærere bruker blant annet planleggeren til å systematisere offentliggjøring av videoer til hjemmearbeid og publisere oppgaver og aktiviteter som skal gjennomføres på skolen. 

Lærerrollen

En av de store fordelene med omvendt undervisning er at lærerens tid frigjøres i klasserommet. Det betyr at læreren kan går rundt å veilede elevene der de er i sin læringsprosess.

Hva skal til?

Det er egentlig ikke så mye som skal til for å starte med omvendt undervisning. Dette trenger du:

  1. Et program som du kan ta opp video med. Mange bruker her Screencast-O-Matic som er gratis, men det finnes andre alternativer.
  2. Et sted å skape struktur for elevene. Dette er itsleaning ypperlig til. Video kan lagres i Mine filer og legges i planleggeren eller oppslag i faget. Noen velger å legge videoene åpent på youtube eller vimeo, og siden lenke dem inn i planleggeren eller oppslag i itslearning.
  3. Et sted der elevene kan notere spørsmål eller refleksjon til videoene som læreren kan se på før skoleøkten. Her kan undersøkelse i itslearning brukes. En del bruker andre måter som en "førtest" ved bruke test i itslearning for å sjekke forståelse.
  4. En god plan for hvordan du vil jobbe på skolen.

 

Kurs Videogalleri Kontakt oss