Kontakt oss
RSS Feed

Programvareoppdatering 21. juni 2011

itslearning ble oppdatert 21. juni 2011. Denne gangen har vi gjort det enklere å håndtere multimediefiler, og det er med glede vi introduserer en helt ny innholdsblokk for varsling av nye og oppdaterte elementer i fagene dine. I tillegg har vi gjort mange flere endringer som vi håper du vil like – alt fra oppdateringer i planleggeren til eksport av data.

Enklere å bruke multimedia

Mange lærere og elever bruker medieelementer slik som video, lyd og animasjoner som en del av undervisningsmaterialet eller oppgavebesvarelsene. I denne lanseringen har vi forbedret brukeropplevelsen rundt innebygging og forhåndsvisning av multimedieobjekter – både eksternt innhold og innhold laget med den innebygde videoopptakeren. Dette gjør det langt enklere å bruke videofiler i innhold som er opprettet med rik tekst-editor.

Så hva har vi egentlig gjort? For det første har vi gitt nytt navn til alternativet Peker til fil på menyen Sett inn i rik tekst-editoren. Det nye navnet er Filer fra mine webfiler.

Men en litt mer interessant endring er at hurtigvinduet Mine filer som vises når du klikker på Filer fra mine webfiler, har blitt endret. Nå inneholder det verktøy for å koble, bygge inn og forhåndsvise filer. Men hva gjør de ulike ikonene?

 • Pekerikon: Setter inn en URL med en kobling til filen.
 • Bygg inn-ikon: Bygger videofilen inn i innholdet (hvilket betyr at du ser en spiller i elementet der videoen er lagt til). Vær oppmerksom på følgende hvis ikonet er grått: kan filtypen ikke bygges inn.
 • Forhåndsvisningsikon: Åpner en ny side der du kan forhåndsvise og angi dimensjonene på videoene du bygger inn (se skjermbildet nedenfor).

Hvilke filformater støttes?
Det finnes en lang rekke filformater, men vi har valgt å støtte de vanligste filtypene for webbruk.

 • Filer fra den innebygde videoopptakeren
 • Apple QuickTime Movie-filer (MOV)
 • Windows Media Video-filer (WMV)
 • Flash Video-filer (FLV)
 • Shockwave Flash Movie-filer (SWF)

Fra og med denne lanseringen er det ikke mulig å bygge inn filer av typen MP3, AVI, MPG og MP4.

Hold deg oppdatert på fagene dine

For å gjøre det enklere å holde seg oppdatert på fagene har vi lagt til en ny innholdsblokk på Mitt dashbord og dashbordene for fag og hierarki. Denne innholdsblokken brukes for å varsle deg om endringer og oppdateringer i fagene.


  RSS-abonnementer
  Vil du holde deg oppdatert uten å logge på? Hvorfor ikke abonnere på RSS-matingen i Outlook, på telefonen eller hvilken som helst annen RSS-leser? Klikk på RSS-ikonet øverst til venstre for å abonnere. Nedenfor er et eksempel fra Microsoft Outlook.

  Tilpass innholdsblokken for varsler
  Vil du tilpasse innholdsblokken for varsler? Dashbordadministratorer (hierarki og Mitt dashbord) kan redigere:

  • blokktittel
  • om det skal vises oppdateringer for alle fag eller bare favorittfagene
  • hvor mange elementer som skal vises per side

  Hvilke varsler trenger du?
  Hvilke varsler vil du gjerne motta? Klikk på boksen for betatilbakemelding nederst på innholdsblokken for å gi oss tilbakemelding.

  Forbedringer for innholdsblokken for fag og prosjekt
  Tidligere ble endringer i innholdsblokken for fag (den med oversikt over fagene) uthevet i rødt. Nå er endringene basert på innholdsblokken for fagvarsler. Den viser bare endringer hvis det er gitt et varsel til den aktuelle brukeren siden forrige gang brukeren besøkte faget. En blå prikk ved siden av fagets navn indikerer at det har blitt oppdatert siden forrige besøk. De samme endringene gjelder også for innholdsblokken for prosjekter.

  Planlegger

  Egendefinerte felt i planlegger
  Før denne lanseringen kunne du redigere egendefinerte leksjonsfelt internt i planleggeren. Nå kan du i tillegg redigere egendefinerte felt fra siden Rediger leksjon.

  Flere filtreringsalternativer for innholdsblokken for planlegger
  I rullegardinlisten i planleggeren kan elevene nå bestemme hvilke planer de skal vise for en gitt tidsperiode (for eksempel en uke), slik at de får bedre oversikt. De nye alternativene er:

  • "Neste uke": Viser planen for gjeldende uke.
  • "Neste to uker": Viser planene for gjeldende uke og neste uke.

  Pensum

  Våre brukere i USA og Nederland vil nå finne nye kompetansemål i kompetansemålbibliotekene. Kompetansemålene er klare til å importeres til planer og fagelementer med et par museklikk.

  Felles kjernepensum for USA
  Felles kjernepensumkart gjør om de nye felles kjernestandardene for grunnskolen til kart som lærerne kan bruke for å planlegge skoleåret, utarbeide sitt eget detaljerte pensum og opprette leksjonsplaner. Kartene er utarbeidet av lærere for lærere i den offentlige skolen.

  Pensum for yrkesrettet utdanning i Nederland
  Våre brukere i Nederland vil nå finne det nye pensumet for 2011 for yrkesrettet utdanning (BVE) i kompetansemålbiblioteket.

  Fravær

  Noen av våre brukere har kommet med innspill om at det burde være mulig for kontaktlærere å kommentere fravær. Vi syntes dette var en god idé, og denne funksjonen er nå implementert i fraværssystemet. For å forenkle bruken fungerer fraværskommentarene på samme måte både for dager/økter og timer. Kontaktlæreren kan selv bestemme om kommentaren skal være synlig for eleven.

  Har du et forslag? Send det inn til idéportalen.

  Liste over gjøremål og tidsfrister

  Før denne lanseringen ble tidsfrister for gjøremål vist både med uker og dager. For å gjøre tidsfristformatet konsekvent for hele plattformen vises nå bare antall dager til fristen løper ut.

  Shibboleth

  Vi har lagt til støtte for engangspålogging gjennom frittstående versjoner av Shibboleth 1.3r.

  Procapita: Brukere uten brukernavn eller passord

  Områder som bruker Procapita-integrering (MIS), opplevde at brukere uten brukernavn og passord ble importert til itslearning. Procapita har oppdatert sin løsning, og brukere uten brukernavn og passord blir ikke lenger importert.

  IST Extens og IST SATS

  Nå er det mulig å eksportere fravær, orden og atferd og vurderinger til IST Extens og IST SATS.

  API

  Mer data er tilgjengelig i API-en for apper. Administratorer må godkjenne apper som skal få tilgang til beskyttede data, fra Administrasjon >> Administrer beskyttede data for apper. Dette innebærer at skolen kan la en app få tillatelse til å motta for eksempel personnummer eller telefonnummer.

  Flere IMS-ES-alternativer for integreringspartnere

  IMS-ES-integreringssystemet har blitt forbedret. Tredjepartsleverandører av MIS/SIS-løsninger kan nå opprette/oppdatere foreldre- og foreldre/elev-relasjonene gjennom IMS-ES-grensesnittet. Vi har implementert metodene "lesMedlemskapForPerson" og "lesMedlemskapForGruppe" for å gjøre det enklere for tredjepartsleverandører å lese eksisterende grupper fra itslearning.

  Periodene har blitt erstattet av terminer

  I vurderingsoversikten (eller vurderingsboken) er periodene erstattet av terminer. Denne artikkelen (pdf-format) forklarer endringen i detalj.

  Diverse oppdateringer og forbedringer

  Klikk her for å vise en liste over andre mindre oppdateringer og forbedringer (kun på engelsk).

  No comments (Add your own)

  Add a New Comment


  code
   

  Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

  Kurs Videogalleri Kontakt oss