Kontakt oss
RSS Feed

Programvareoppdatering 9. februar 2012

itslearning ble oppdatert den 9. februar 2012. Denne gangen har vi fokusert på forbedringer som vil gjøre livet lettere for lærerne. Vi har forbedret kalenderen og vurderingsoversikten, noen av faginnholdsblokkene, utgitt en ny versjon av editoren og mye mer.

Innhold

Se videoen under for å se en oppsummering av denne artikkelen (engelsk tale og skjermbilder).

 

 

Forbedringer av den nye designen

I den forrige oppdateringen foretok vi en større oppdatering av layouten og brukervennligheten, og nå har vi forbedret enda mer. Temaene Mellomnivå, Rare dyr, og Verdensrom, er nå tilgjengelige i to versjoner: en med tekst i den øverste menyen og en med bare ikoner. Dette gjør det enklere for lærerne å skreddersy temaene for forskjellige aldersgrupper.

Vi har også introdusert et helt nytt Sommerhimmel, -tema, som er en grunnleggende forskjellig versjon av den vanlige itslearning-utgaven.

 

 

 

Ny, plassbesparende nyhetsinnholdsblokk

Vi er glade for å introdusere en ny versjon av nyhetsinnholdsblokken. Den nye blokken er mer kompakt og har en mindre skriftstørrelse.

 

 

Forbedret faginnholdsblokk

Takket være flere nye funksjoner i faginnholdsblokken er det nå enklere å holde seg oppdatert om hva som skjer i fagene. Du kan nå se hvor mange endringer som har blitt gjort siden du sist gikk inn i faget (den oransje ruten), og du kan se hvilke fag som har fått nye oppslag (det grå ikonet).

 

 

 

Lime inn innhold fra eksterne kilder

Og nå til en funksjon som vi vet at mange som oppretter sider har ventet på: Nå kan du lime inn innhold fra tjenester som YouTube og Slideshare direkte fra rik tekst-innholdsblokken til sidene. Se etter den nye «Kilde»-knappen i editoren når du legger til eller redigerer rik tekst-innhold.

 

 

Bedre oversikt i vurderingsoversikten

Vurderingsoversikten, eller karakterboken, har blitt oppdatert med fire etterlengtede funksjoner:

Kategorier

Du kan ha forskjellige typer vurderinger i ett enkelt fag, slik som for hjemmelekser, gruppeoppgaver, klasseromsoppgaver og prøver. Disse oppgavene kan nå grupperes sammen for å danne en kategori (du kan selvsagt opprette dine egne kategorier). Dette betyr at du kan filtrere vurderingsoversiktene etter kategori for å få en bedre oversikt og vektlegge vurderingene forskjellig innenfor individuelle kategorier.

 

Legg til terminer og kategorier direkte i nye elementer

Det er nå mulig å velge en termin og kategori når du legger til prøver og oppgaver.

Kolonneoverskriftene synes alltid

Kolonneoverskriftene i vurderingsoversikten er nå alltid synlige øverst i tabellen, selv når du søker nedover en lang liste over deltakere.

Forbedret felt til å sette inn karakterer

En ny funksjon for automatisk utfylling gir deg mulighet til å gi en karakter eller vurdering raskere når du setter karakterer på prøver. Når du legger til vurderingen, vil itslearning foreslå en vurdering når du skriver inn den første bokstaven eller tallet. Dette er særlig nyttig hvis du bruker en vurderingsskala med mange valgmuligheter.

 

 

 

Ny versjon av rik tekst-editoren

Du kan nå bruke en helt ny versjon av rik tekst-editoren. De nye ikonene og fargene gir den en mer moderne layout, men editoren virker akkurat som før.

 

 

 

Få mer ut av kalenderen med ressursbestilling og støtte for iCal

Det har nå kommet to nye funksjoner som vil gjøre kalenderen mer attraktiv å bruke.

Ressursbestilling

Administratorer kan nå opprette en liste over ressurser, slik som klasserom, kameraer, PC-er og smartboard, og la andre brukere bestille dem direkte i kalenderen.

Merk: Vi har bestemt oss for å lansere denne funksjonen som en begrenset betaversjon og bare utvalgte nettsteder vil ha tilgang til den. Interessert? Les mer om betaprogrammet og hvordan du kan delta på http://info.itslearning.net/ResourceBeta.html.

 

 

Støtte for iCal

Bruker du Mac, iPhone, Microsoft Outlook eller andre enheter som støtter iCal? I så fall kan du nå abonnere på kalenderaktiviteter og få data i sanntid via iCal. Bare klikk på lenken Abonner i innholdsblokken Aktiviteter. Les mer om iCal på Wikipedia.

 

 

Mer informasjon for lærere i den personlige profilen

Faglærere har nå tilgang til mer informasjon i den personlige profilen. Dette betyr at de nå kan se hele listen over vurderinger, oppmøte-r og oppførselsrapporter for hver elev, inkludert vurderinger og rapporter fra andre faglærere, når de klikker på en elevs personlige profil. Du må være registrert som elevens lærer i minst ett fag for å se denne informasjonen.

 

 

  • Hvilken informasjon kan andre brukere se på profilen din? Finn ut mer om dette på personlig profil i Hjelp for itslearning.

 

Send varsler når du oppdaterer et element

Har du noensinne funnet en feil i et notat, på en side, oppgave eller prøve, slik at du måtte gi alle beskjed om at du hadde gjort en endring? Du kan nå sende ut varsler automatisk når du forandrer noe. Dette er ingen standardinnstilling (siden folk ikke vil bombarderes med varsler om hver eneste lille endring), så du må fjerne krysset foran Små redigeringer før du lagrer endringen. Så tar itslearning seg av resten.

 

I elementer med automatisk lagring, slik som Sider, vil du finne knappen Varsler om endringer:

 

Rettelser

I denne utgaven har vi rettet over 100 ting. Les dette dokumentet for å finne ut mer om de viktigste (kun på engelsk).

35 comments (Add your own)

1. Isf wrote:
Var veldig spent på endringen "lime inn innhold fra eksterne kilder", men måtte skuffet konstatere at det fremdeles ikke går an å legge til iframes utenfra. Er det kanskje snakk om en feil? Ser nemlig at det dukker opp en editor for iframen, men innholdet blir "spist opp", så snart man lagrer. Jeg er lærer i et webdesign-nettstudium, og det hadde vært en stor fordel å kunne demonstrert kode, og latt studentene prøve seg selv, direkte i vårt "klasserom", som altså er forumet. Dette kunne jeg gjort hvis det gikk an å hente inn iframeinnhold, f.eks fra jsfiddle. Nå må jeg i stedet sende studentene "ut på gangen" når jeg skal vise noe i praksis, og dermed forsvinner også flyten i samtalen og mye av læringseffekten.

10/02/2012 @ 23.30

2. Lars-jacob Hove wrote:
Lsf: Vet du hvilke rettighteter din profil har i forhold til HTML? Det kan være begrensinger som er satt her. Har du forsøkt å lime inn iframe for embed fra Youtube, slik det er demonstrert i video over?

10/02/2012 @ 23.30

3. Isf wrote:
Takk for rask respons, og hei, I for infomedia-Isak her : ) Ja, det fungerer med Youtube-iframe, men å embedde Youtubefilmer har jo fungert tidligere og, via sett inn > web 2.0-innhold. Har ikke fått til å hente inn det andre jeg har prøvd med iframe, så jeg går ut fra at den gamle "whitelisten" gjelder fremdeles.

10/02/2012 @ 23.30

4. Lars-jacob Hove wrote:
Isak! Denne endringen er prinært rettet mot 'page' verktøyet og dashboard, der vi nå legger inn 'source' knappen. Det har ikke vært mulig å embedde ting som youtube videoer etc her. For annet innhold som ønskes inn via kildeknappen og som nå whitelistes, vil det være nyttig med et forslag på idéportalen.

10/02/2012 @ 23.30

5. Grethe Melby wrote:
Jeg gledet meg da jeg så at man har fått til iCal-kommunikasjon, men det var jo ikke helt den løsningen jeg har ønsket meg. Det er fint å kunne abonnere på itslearning-kalender til andre kalendere. Det hadde vært enda finere om jeg kunne oppdatere denne kalenderen fra mitt kalenderprogram, altså ha skriverettigheter, slik at jeg ikke måtte logge inn på itslearning, men kunne redigere det som står i kalenderen feks. fra min mobil. Det er altså en forbedring, men fortsatt ikke helt på plass etter min mening.

10/02/2012 @ 23.30

6. Tor Kristian Kristiansen wrote:
Det er skuffende at dere ikke har fått med bedre mulighet til å sende melding direkte fra klikk på navnet i deltakerlisten. Slik som nå er det eneste som kommer opp vedkommendes status. Klikker man på "Send melding" opprettes en melding til alle deltakere. Går det ikke an å koble navnene i deltakerlisten med "Personlig informasjon" for vedkommende". Der er det jo også en "Send melding"-knapp. En annen svakhet er at når man sorterer meldinger i postkassen alfabetisk etter avsendernavn så blir datorekkefølgen helt tilfeldig. Lite logisk.

10/02/2012 @ 23.30

7. Frode Weum wrote:
Tor Kristian. Du kan via en liten omvei sende melding til en enkelt deltager. Opprett en gruppe hvor alle elevene i en klasse er deltakere. Når du så velger denne gruppen kan du krysse av foran navnet til dem du ønsker og og så trykke send melding.

10/02/2012 @ 23.30

8. Hilde Grimm wrote:
Hei Jeg har fått problemer med å rette opp prøver i dag - sette inn poeng på åpne spørsmål for å få endelig karakter... Har det med oppdateringene å gjøre? Når jeg går inn på en elevs prøvesvar ser jeg de i to sekunder og så bare forsvinner de og jeg har bare blanke celler...

10/02/2012 @ 23.30

9. Barbra wrote:
hei, jeg prøver å kopiere en tabell fra Word ,men det går an ikke. jeg får bare en ren tekst ( uten tabelle). Hva bør jeg gjøre? Jeg prøvde å bytte nettleser, men det hjalp ikke! Jeg trykker på denne ikonen som viser :Lim inn fra Word. takk for hjelpen!

11/02/2012 @ 23.30

10. Barbra wrote:
ok! jeg fant det! måtte bare endre kantlinjer i Word først!

11/02/2012 @ 23.30

11. Jan Stokseth wrote:
Savner muligheten for å bruke russiske bokstaver i "Legg til" menyen. Det gikk nemlig greit i forrige versjon. Håper den muligheten kommer tilbake (nå kommer russiske tegn som ????????-tegn)

13/02/2012 @ 23.30

12. Svend Andreas Horgen wrote:
Var forventningsfull til varsling om oppdateringer fra dashboard, men synes det gav lite ekstra sammenliknet med før. Tidligere har det stått med rød skrift for å indikere at et fagrom er oppdatert. Nå står det et tall som sier hvor mye som er oppdatert. Men hva betyr dette tallet? Et tall gir egentlig ingen mening. Det burde stått 3 nye foruminnlegg, 4 innleverte oppgaver, og så videre i ulike ikoner. WebCT/Blackboard har hatt en slik løsning lenge, og jeg har etterspurt det i it´s learning helt fra 2005. I WebCT er det et ikon som indikerer at det er kommet nye foruminnlegg, et ikon for nye oppgaver som må rettes, og så videre. Antallet er ikke viktig, men det er hva som er nytt som er viktig. En lærer som er opptatt av å raskt svare på foruminnlegg i sine fag, for eksempel, kan da lett se hvilke fag som har uleste foruminnlegg. Vil en rette øvinger raskt, kan en gå til de fagene som en ser har innleverte oppgaver. PS: Jeg prøvde å holde musen over ikonet med tallverdien, og da spratt det opp en tooltip. Mangler dere plass til detaljert informasjon, så kan dere kanskje bruke tooltipen til detaljert informasjon om hva som er nytt?

13/02/2012 @ 23.30

13. wrote:

13/02/2012 @ 23.30

14. Lars Herud wrote:
Når det gjelder bruk av kalender og "aktivitet" har det skjedd en liten endring med oppdateringen. Når jeg skriver noen korte ord som aktivitet, markerer det og klikker trepeker for å linke videre så endrer teksten seg til den teksten jeg linker til.... mvh Lars Herud

13/02/2012 @ 23.30

15. Steinar Andreassen wrote:
Hei. Jeg har begynt å bruke planleggeren. I forbindelse med overgang til et nytt år skjedde det noe med kalenderen inne i planleggeren. Når jeg velger ukenr og dag, tar den en uke feil dvs at velger jeg uke 7 - mandag, registeres oppslaget inn på mandag i uke 8. Regner med at dette kan rettes opp på en enkel måte (uke 52 er sikkert blitt uke 1)

13/02/2012 @ 23.30

16. Lars-Jacob Hove wrote:
Til alle dere med gode forslag til forbedringer (Grethe m/iCal og Tor Kristian m/ snarveier for meldingssendinger): Slike ønsker er det veldig fint om du kan registrere på vår idéportal (http://itslearning.accept-ideas.com). Da får vi kanalisert dette inn til vårt produktteam, og kan behandle dette på en god måte.

13/02/2012 @ 23.30

17. Lars-Jacob Hove wrote:
Svend: Kurslisten og siste endringer er fremdeles noe vi ser på for å forbedre. Det er også viktig at kurslisten og oversikten over siste endringer sees i sammenheng. Når det gjelder kurslisten, så var det slik at den gamle kurslisten indikerte endringer ved rød skrift. Dette inkluderte absolutt alle endringer som var gjort i kurset, uavhengig av hvorvidt endringen var relevant for deg personlig eller ikke. For eksempel - hvis en lærer hadde opprettet en ny test, men ikke aktiverte den for elevene, vlle det bli indikert som en endring i kurset. Den nye kurslisten er personlig for den aktive brukeren, og kun endringer som er relevante for den aktive brukeren indikeres. Det er også helt klart at det er interessant å vite _hva_ de nye endringene er. Dette er årsaken til at vi har lansert innholdsblokken med "Siste Endringer" ("Notifications" på engelsk). Denne gir den oversikt du etterspør. Her vil du se hva som har skjedd i et kurs siden sist, inkludert nye foruminnlegg, nye og endrede elementer og så videre. Vi har valgt å ha dette i en egen oversikt separat fra kurslisten for å nettopp kunne gi mer detaljert informasjon enn det som er plass til i kurslisten. Vi har en rekke ulike tilgjengelig i itslearnings kurs, spesielt når man inkluderer tredjepartsressurser som for eksempel Kikora. Det vil ikke være hensiktsmesig å indikere alle ulike elementer som separate ikoner i kurslisten. Ikonet i kurslisten indikrer altså omfanget av endringer i kurset siden sist, mens de siste endringene gir deg en oversikt over hva som har skjedd. Dette er funksjonalitet som har spesiell fokus for oss nå, og vi tar svært gjerne imot tilbemeldinger på både kurslisten og oversikten over siste endringer. Bruk gjerne "Beta feedback" inne i produktet for å gi tilbakemeldinger, eller benytt idéportalen hvis du ønsker å diskutere forslaget med resten av brukerne på idéportalen.

13/02/2012 @ 23.30

18. Lars-Jacob Hove wrote:
Steinar: Dette skal vi få tatt en titt på.

13/02/2012 @ 23.30

19. Tobba Sudmann wrote:
ICal var en veldig god ide, men importen forskyver tiden en time fram. Om tidspunktene ikke er riktige r det lite hjelp i samkjøring. Jeg ønsker også mulighet til å legge ting inn i ITSL fra iCal, jfr kommentar lenger nede. Jeg savner fremdeles mulighetene til å kopiere oppslag mellom flere fag, og mulighet til å kopiere innhold fra ett fag til flere andre samtidig. Trestrukturen i kopifeltet, med alle nivåer åpne, er meget dårlig. Det er rett og slett vanskelig å finne målmapper på velutviklede fag. Mobilappen er skrøpelig. Jeg får ikke opp alle fag, eler får velge fag.

14/02/2012 @ 23.30

20. Dag Røise wrote:
Utskrift av nye passord på hele grupper fungerer ikke lenger. Velger alle og "skriv ut" får varsel, men så skjer ikke noe som helst. Håpløst tungvint å måtte velge en og en bruker, men da funker utskrift slik det alltid har gjort.

15/02/2012 @ 23.30

21. Anders wrote:
@Lars-Jacob Hove: I vurderingen av en oppgave savner jeg muligheten til å se navnet til studenten! Når jeg trykker meg inn på en oppgave får jeg kun se "status" og "vurdering" og et editor-vindu, men jeg skulle altså ønske at det også sto navnet på studenten. Jeg vet det er fullt mulig å trykke seg tilbake til oppgaven og sørge for å trykke på riktig student, men problemet her er at navnet står HELT til venstre i studentlista, og at "Vis"-knappen (for vurdering av oppgave) står helt til høyre. Det er dermed fort gjort å trykke på feil student, helt uten å kunne innse det før etter at man har vurdert oppgaven! Dette burde derfor ordnes opp i, for å minimere antall feilregistreringer. OK, jeg vet at jeg egentlig burde skrevet dette på , men jeg orker ikke å registrere meg der... Anders

15/02/2012 @ 23.30

22. Anders wrote:
(sorry, prøvde å lime inn nettadressen til "itslearning Ideas Portal" der i siste setning, men den tag'en ble strippet fra innlegget mitt...)

15/02/2012 @ 23.30

23. Jens P wrote:
Jeg har samme problemet som 8, Hilde Grimm. Når jeg skal rette prøver til elevene ser jeg så vidt svarene før de forsvinner og det står igjen blanke celler. Det var ikke slik før oppdateringene, da en del av prøvsvarene ble rettet og alt fungerte som det skulle.

16/02/2012 @ 23.30

24. atman wrote:
glad i itslearning

16/02/2012 @ 23.30

25. bob marley wrote:
i agree

21/02/2012 @ 23.30

26. bob marley wrote:
i agree

21/02/2012 @ 23.30

27. Mally Johnsen wrote:
Hei. Håper dere kan rette opp i følgende: 1. Når jeg limer inn vurderingstabell fra word med fargemarkert tekst eller rute, forsvinner denne fargemarkeringen i Its. Dette er et nytt problem, for fungerte utmerket i den forrige versjonen. 2. Karakterlisten(hurtigmenyen) hopper tilbake når jeg scroller nedover siden slik at jeg ikke kan gi elevene svakere karakter enn 3+ på min 13 tommers pc..(Når jeg vurderer oppgaver jeg har laget. Mvh Mally.

22/02/2012 @ 23.30

28. Kento wrote:
Det var fikatsk hos deg jeg fikk ideen Sa innlegget ditt igar eller noe, og fant ut at jeg matte poste noe lignende!

23/02/2012 @ 23.30

29. Roger S. Mikalsen wrote:
Den nye editoren "ødelegger"/tar bort, HTML-tager som jeg har skrevet i notater og oppgaver til elever. Dette gjør at jeg ikke kan redigere tidligere skrevne notater og oppgaver i faget!!

27/02/2012 @ 23.30

30. Tove Holter wrote:
Hei! Jeg savner VELDIG å få varsel om at elever har levert oppgaver. Dette utløste røde fag tidligere, nå må jeg gå inn for å sjekke, og det er veldig slitsomt hvis det er etternølere man venter på. Please?

28/02/2012 @ 23.30

31. Anders wrote:
Jeg får stadig beskjed fra mine studenter, etter at de har mottatt vurderingen "Ikke tilstrekkelig, lever på nytt", om at de ikke klarer å få lastet opp på nytt. Er det umulig? Det ender alltid opp med at de må sende meg ny versjon på epost. Dette fungerer naturligvis, men det er upraktisk for begge parter.

29/02/2012 @ 23.30

32. simen wilder nilsen rødølen wrote:
jeg vill gjerne logge meg inn på itslearning også vill jeg ha lekse på itslearning også vill jeg sende lekse til læreren min på mesna videregående skole på lillehammer min oppland skall hete oppland fylkeskommune også vill jeg ha brukernavnett mitt på itslearning det skall være siro0712 Abc123456 så jeg håper dere kann hjelpe meg med det værså snill hviss dere har noen spørsmål så kann dere ringe till meg mobilnummerett mitt det er 47251906 det er på mobilen min

07/03/2012 @ 23.30

33. wrote:

09/03/2012 @ 23.30

34. hassebak wrote:

13/03/2012 @ 23.30

35. wrote:

15/03/2012 @ 23.30

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss