Kontakt oss
RSS Feed

Programvareoppdatering august 2014

Nå har du kanskje sommerferie, men når du kommer tilbake har vi noen fine oppdateringer liggende å vente på deg. Denne gangen har vi fokusert på å gi studenter og elever enklere tilgang til informasjon, lage en mer strømlinjet påloggingsprosess og gjøre det enklere med deling i biblioteket, i tillegg til mange andre endringer. Les alt om nyhetene nedenfor, eller ta en titt på tre små videosnutter som gir deg en rask innføring i noen av endringene i denne oppdateringen. 

NB: Noen av lenkene i hjelpen vil ikke bli oppdatert før releasen i August.

En ny startside for studenter og elever

Tidligere måtte elevene oppsøke flere forskjellige steder for å finne relevant informasjon. For å forbedre informasjonsflyten ser de nå en ny startside når de logger inn. Her har vi samlet de mest brukte funksjonene, f.eks. vurderingsoversikten, oversikt over elevens orden og atferd samt fravær, individuelle læreplaner, ePortfolio og filer. Sider og oversikter som var tilgjengelig i personprofilen, Dine filer og ePortfolio, er nå direkte tilgjengelig fra den nye startsiden. Siden har også forbedrede innholdsblokker med brukerens gjøremål og hendelser fra kalenderen. Denne nye siden erstatter fanen ePortfolio og kan hentes frem ved å klikke på Hjem i toppmenyen.

Les mer om startsiden.

 

 

▲ Til toppen


Se den nye påloggingssiden

Har du lagt merke til noe som er annerledes med den nye påloggingssiden? Etter denne oppdateringen vil alle brukere se den nye velkomst- og påloggingssiden. Den nye siden fokuserer på påloggingsboksen og er lik uansett påloggingsmetode. Den nye påloggings- og velkomstsiden (den siden du kommer til hvis du ikke har valgt et bestemt site) er enklere, og unødvendig innhold er fjernet – bare påloggingsboksen, nyheter og lenker er beholdt. I tillegg kan siteeierne nå skifte ut itslearning-logoen med sin egen logo.

Les mer om pålogging.

 

 

▲ Til toppen


Opprett, del og bruk dokumenter i det oppgraderte biblioteket

Deling og gjenbruk av innhold er tidsbesparende, og for å gjøre dette enkelt har vi oppgradert biblioteket og lagt til noen nye funksjoner. For det første har vi endret navnet fra Mitt bibliotek til Bibliotek og gjort det mulig å søke etter og bruke filer, lenker, sider og kryssord fra andre brukere – samt tredjepartverktøy. I tillegg har vi gjort det mulig å samarbeide om en ressurs ved å legge til lærere fra din organisasjon som medforfattere. Du kan også opprette nye versjoner av andre sitt innhold – hvis innholdets opprinnelige forfatter(e) tillater det.

Les mer om hvordan du bruker Bibliotek.

Hva skjedde med det gamle biblioteket?
Hvis din organisasjon fremdeles har tilgang til det gamle leksjonsbiblioteket, men ikke bruker det lenger, kan (system)administratorer fjerne markeringen for brukerrettigheter til "Leksjonsbibliotek" for de aktuelle profilene. Dette vil skjule meldingen Ser du etter leksjonsbiblioteket? i det nye biblioteket.

 

 

▲ Til toppen


Flere funksjoner i kalenderen

I sist oppdatering foretok vi en omfattende oppgradering av kalenderen, og nå er den oppdatert med enda flere funksjoner. Vi har lagt til en listevisning i tillegg til visningen med dag, uke og måned. Kalenderen gir deg en rask oversikt over kommende arrangementer fra dags dato til og med kommende uke, inkludert eventuelle planer som er koblet til faget.

Vi har også gjort det mulig å sjekke tilgjengeligheten på ressurser ved bestilling. Når du søker etter ressursen får du se når og av hvem ressursen er bestilt.

Og ikke minst: Nå kan foreldre se barnas kalender ved å klikke på lenken Vis kalender på barnets dashboard, eller ved å velge den under overskriften Dine barn i kalenderen. Foreldrene kan se fagrelevante hendelser. Prosjektrelaterte hendelser vil imidlertid aldri være synlige for foreldrene.

Les mer om Kalender.▲ Til toppen


Andre endringer

Oppgave: Vis slettede besvarelser og innleveringskvitteringer

Har du uforvarende slettet et oppgavesvar eller har behov for å se forrige versjon av en besvarelse? Vi vet at noen av dere har det, og derfor har vi gjort det mulig å vise oppgavesvar som er slettet. Det gjør du fra nedtrekksmenyen Vis i oppgaveoversikten. (Besvarelser som ble slettet før denne oppdateringen, vil ikke være synlige.) Elevene kan også vise sine slettede svar.

Når elevene leverer obligatoriske oppgaver, kan det noen ganger være nyttig med en kvittering som bekrefter innleveringen. En slik kvittering er nå tilgjengelig, men den er deaktivert som standard. Imidlertid kan systemadministratorer konfigurere innstillingen i Admin >> Endre globale innstillinger >> Funksjoner og sikkerhet >> Send en innleveringskvittering til elevene ved besvarelse av obligatorisk oppgave.

Endringer av brukergrensesnittet

Som en del av vårt arbeid for å forbedre navigeringsstrukturen har vi introdusert flere konsepter og forbedringer som bidrar til at du kan arbeide mer effektivt i itslearning. De viktigste endringene er:

Samordnet toppmeny
Den personlige menyen og nettstedlenker er nå plassert i hovedmenyen, mens Hvem er pålogget? er flyttet til den personlige menyens nedtrekksliste.

 

Personlige meldinger og varsler
De nye personlige varslene, som vises med et bjelle-ikon i toppmenyen, gir elevene beskjed om vurderinger eller tilbakemeldinger på oppgaver eller tilpassede aktiviteter, eller når en anmerkning om orden og adferd legges inn eller endres. Flere typer meldinger vil følge i fremtidige oppdateringer.

 

Send meldinger fra hvor som helst
Man kan nå vise, svare på og sende meldinger fra hvor som helst i itslearning fra meldingsikonet i toppmenyen. Her får du umiddelbar tilgang til dine meldinger, og du kan raskt skrive nye. Du kan også enkelt legge til mottaker, emne og melding – alt dette kan gjøres ved å klikke på meldingsikonet.

 

Ny Gå til-meny
Gå til (Favoritt)-menyen inneholder brukerens favorittfag og -prosjekter, i tillegg til informasjon om endringer. Menyen er oppgradert og viser nå datoen for siste oppdatering av faget eller prosjektet.

Begrenset versjon: Mer kompakt overskrift
Vi har nå introdusert et alternativ som erstatter det gamle toppbanneret med en ny, strømlinjet toppmeny. Vi tilbyr dette til utvalgte kunder som et pilotprosjekt. Er du interessert? Kontakt oss!

 

Farvel til prosessorienterte dokumenter, gamle tester og itslearning.mobi

Noen bruker ikke verktøyene våre så mye som vi skulle ønske. For å spare tid og energi på vedlikehold av funksjoner som ingen bruker, har vi valgt å kutte ut noen av dem. I denne oppdateringen er følgende funksjoner fjernet:

  • Prosessorienterte dokumenter: Denne funksjonen vil ikke lenger vises i Legg til-oversikten i fag, og eksisterende prosessorienterte dokumenter er konvertert til filelementer.
  • Test 1.0: For seks år siden lanserte vi et nytt prøveverktøy. I 2010 deaktiverte vi alternativet med å opprette nye elementer ved hjelp av det gamle prøveverktøyet, og i 2013 fjernet vi alternativet med å lage kopier av eksisterende prøveelementer. I denne oppdateringen er det gamle prøveverktøyet helt fjernet fra brukergrensesnittet – inkludert alle eksisterende elementer av prøveverktøyet i eksisterende fag.
  • itslearning.mobi: Vår gamle mobilversjon ble laget før smarttelefonene kom på markedet, og den var skreddersydd for WAP-standarden, som nå er utdatert. Vi har derfor besluttet å kutte ut denne funksjonen.

Kompetasnemål

Basert på tilbakemeldinger fra dere har vi nå gjort noen endringer i måten kompetasnemål er koblet til innholdet på. Vi viser nå beskrivelsen for å gjøre det enklere å skille mellom målene, og sidenummerering er fjernet med mindre en side inneholder mer enn 25 punkter. En unødvendig brødsmulesti er også fjernet.

Egendefinerte aktiviteter: Vurder arbeidsmengde

Nå kan man vurdere arbeidsbyrden som er koblet til en aktivitet i verktøyet Egendefinerte aktiviteter. Vurderingen brukes for å hindre at lærere legger for stor arbeidsmengde på elevene, med for mye arbeid i en bestemt tidsperiode. Hvis en lærer prøver å legge til en ny aktivitet, vises tidligere vurdering av arbeidsmengde i elevenes kalendere. Dette skjer når datovelgeren åpnes – og vurderingen av arbeidsmengde indikeres med gul (lav), oransje (middels) eller rød (høy) farge.

Merk: Hvis du vil bruke funksjonen for arbeidsmengde, må denne aktiveres av systemadministrator under Endre globale innstillinger >> Funksjoner og sikkerhet.

Redigeringsprogram for rik tekst: Forhåndsvis video og spill av lydfiler

Man kan nå forhåndsvise video og spille av lydfiler fra redigeringsprogrammet ved å høyreklikke på opptaket og klikke på Forhåndsvisning i kontekstmenyen. Kontekstmenyen er også tilgjengelig for berøringsenheter: Klikk og hold i ett sekund.

Medieopptak: Laste opp eksisterende opptak

Grensesnittet for å legge inn et nytt opptak er forbedret med et alternativ for opplasting av eksisterende opptak.

Meldinger: Videresende til e-post

Administratorer kan nå endre profilinnstillingene slik at meldinger som mottas i itslearning automatisk blir videresendt til en fast e-postkonto. Denne fleksibiliteten er lagt til i profilene (og policyene) slik at den kan konfigureres kun for visse brukere (for eksempel elever og foreldre, men ikke ansatte).▲ Til toppen


Mindre endringer og korrigeringer

I tillegg til å gjøre noen mindre endringer har vi løst en rekke feil. Les mer om de viktigste mindre endringene og korrigeringene (PDF-fil, bare på engelsk).▲ Til toppen


4 comments (Add your own)

1. Jo Inge Fjellstad wrote:
Flott! Når kommer denne releasen?

04/08/2014 @ 23.30

2. Kirsti Lysaker wrote:
Påloggingsboksen er sikkert bra den, men inntil den faktisk lar meg logge på ville jeg foretrukket den gamle...

13/08/2014 @ 23.30

3. hanspetter wrote:
liker oppdateringen, men finner ikke sendte meldinger eller motate meldinger. når jeg trykker på meldingsboksen oppe i hjørnet, får jeg bare opp om at jeg kan sende ny melding. hjelp meg

11/08/2015 @ 23.30

4. Nils wrote:
@hanspetter
Hele innboksen finner du ved å klikke på lenken Innboks der nye meldinger kommer opp.

11/08/2015 @ 23.30

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss