Kontakt oss
RSS Feed

Programvareoppdatering desember 2014

 

Den siste oppdateringen i år legger vekt på tidsbesparende forbedringer. Det innebærer bedre støtte for fagmaler, individuelle utviklingsplaner og meldingsbrev, samt automatisk aktivering av planer. I tillegg introduserer vi flere muligheter for Dropbox og Google Drive, gir foreldre adgang til å se faginnhold og mye mer.

Stans tidstyvene!

Fagmal-funksjonen er en tidsbesparende metode for å kopiere fag med innstillinger og innhold. Den er nå oppdatert med enda flere muligheter. Vi har også gjort det mulig å kopiere en fagmal til flere fag samtidig.

For å spare tid på oppsett og gjøre bruken av maler lettere har vi lagt til en lignende arbeidsflyt også for individuelle utviklingsplaner (IUP). Når du nå lager eller redigerer en IUP, kan du velge å begynne med en delt mal. Du kan også velge å dele planene dine med andre kontaktlærere på skolen, i kommunen eller fylket.

Og til slutt, for å gjøre det lettere å legge planer på gitte tidspunkt, kan du nå aktivere planene fra en startdato, enten to dager, en uke eller to uker på forhånd. Med et enkelt klikk er det også mulig å aktivere tilknyttede elementer samtidig med at planen blir aktivert.

Se videoer om fagmalen, IUP-malen og oppdateringene i planleggeren. Norsk video om planleggeren ser du her▲ Til toppen


Flere muligheter for Dropbox og nyhet for Google Drive

Lærere og elever kan nå laste opp filer fra Dropbox til oppgaver eller besvarelser. Vi har også gleden av å kunne tilby en funksjonalitet som kan laste opp filer direkte fra Google Drive når du legger en fil eller lenke inn i et fag eller i biblioteket.▲ Til toppen


Forbedringer for profilbilder

Profilbilder gir en mer personlig itslearning-opplevelse. Nå er det lettere å laste opp, beskjære og skalere profilbilder. Vi har tatt oss friheten å tilpasse ditt eksisterende profilbilde for å forsikre oss om at det passer i det nye formatet.▲ Til toppen


Ny rapport for tverrfaglige læringsmål

En ny rapport er tilgjengelig på elevens personlige profil og hjemmeside. Den viser alle vurderte læringsmål på tvers av fag. Oversikten, som også er synlig for kontaktlærere og foreldre, gjør det enklere å følge med på framgangen for læringsmål som brukes i flere fag. Du kan filtrere denne rapporten etter emne og status. Dermed kan du se hvilke mål eleven strever med, og hvordan eleven presterer i ett eller flere emner.

Se en generert rapport demonstrert i en video.▲ Til toppen


Faginnhold synlig for foreldre

Foreldre kan nå se det meste av faginnholdet – slik som oppgaver, tester og filer – fra Gjøremål- og Planlegger-blokkene. Unntak er diskusjoner og noe publiseringsinnhold som er utilgjengelig på grunn av forhold relatert til personvern og tillatelser.

Administratorer kan velge på organisasjonsnivå om foreldre skal kunne se oppgaver, tekster og andre aktiviteter og ressurser i fagene deres barn følger.

Se en video om endringene.

Se norsk video om foresatt og itslearning her


▲ Til toppen


Vurder og anmeld innholdet i Bibliotek

Du kan nå vurdere og anmelde innholdet du legger til fra biblioteket. Vurderingen og anmeldelsen vises i søkeresultatene.

Vi har også gjort det enklere å dele innhold fra et fag direkte via tannhjulikonet. Standardinnstillingen er at ressursen bare er tilgjengelig for deg, men du kan ganske enkelt velge å gjøre den tilgjengelig for skolen, siten din eller hele itslearning-samfunnet.

Se en video om endringene i biblioteket.▲ Til toppen


Meldinger

Nedtrekksmenyen for meldinger som finnes i toppmenyen, er nå oppdatert med flere forbedringer:

  • Listen viser nå nylig mottatte meldinger, ikke bare uleste.
  • Meldingens emnefelt vises i listen.
  • Profilbilder vises i meldingens nedtrekksliste.
  • Telleren er oppdatert, og status settes til "lest" straks meldingen er åpnet.
  • Hele meldingen vises om man klikker på den i nedtrekksmenyen.


▲ Til toppen


Opprett og rediger meldingsbrev

Vi har gitt administratorer mulighet til å tilpasse malene som brukes til å generere varselbrev fra fraværs- og atferdsmodulene. Du kan også lage dine egne brev.▲ Til toppen


Slutt på Forklaringssekvenser

Funksjonen Forklaringssekvenser er nå fjernet fra itslearning. Eksisterende forklaringssekvenser er erstattet med et filelement med samme navn.▲ Til toppen


Andre endringer

Ny skrifttype

For å bedre lesbarheten er skrifttypen Open Sans tatt i bruk i brukergrensesnittet. Denne skrifttypen er designet og optimalisert for skjerm.

Aktiveringsknapp for fag

En ny Ja/Nei-knapp gjør det enklere å aktivere elementer i fagenes mappevisning.

Lenker og innbygging

Fordi itslearning kjører i et sikkert miljø (HTTPS), vil usikre lenker (HTTP) ikke alltid vises som det skalnår de bygges inn i itslearning. For å løse dette problemet behandler vi nå HTTP- og HTTPS-lenker forskjellig. HTTPS-lenker kan fremdeles bygges inn (det vil si at lenken vil åpne seg inne på itslearning), men HTTP-lenker kan ikke lenger bygges inn og blir i stedet vist som lenker.

Ressursbestilling

Det er blitt enklere å komme i gang med ressursbestilling. Se hvordan du bruker ressursbestilling på siten din i denne videoen.

Løsning på ytelsesproblem for administratorer med mange fag

Noen administratorer er medlemmer i svært mange fag. Dette har ført til problemer med ytelse for enkelte av dem. For å ta tak i dette har vi fjernet fag som ikke har vært besøkt i løpet av de siste to månedene, fra favoritter. Dette gjelder bare for administratorbrukere som er medlem i mange fag.

Regelmessige kalenderhendelser

Vi har lagt til sluttdato for regelmessige kalenderhendelser, regelmessighet for flerdagshendelser og automatisk valg av oppstartsdag. I tillegg har vi gjort noen forbedringer i brukeropplevelsen i denne seksjonen.

Personlige meldinger

Elever vil heretter få et varsel i toppmenyen når en lærer har vurdert et forsøk på testbesvarelse.

Se en video om alle de små endringene.

Feilrettinger

48 feil er rettet opp. Av disse er dette de viktigste (pdf-fil, engelsk tekst).▲ Til toppen


No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss