Kontakt oss
RSS Feed

Programvareoppdatering februar 2013

itslearning vil bli oppdatert med en rekke nye og forbedrede funksjoner fra og med 26. februar 2013. Alle siter vil bli oppdatert i løpet av en uke, så ta det med ro hvis du ikke ser endringene med én gang.

I den første oppdateringen i år har vi gleden av å tilby muligheten for integrering av moduler fra tredjepartsleverandør, og dessuten et nytt dataanalyseverktøy som løfter assosiative analyser opp på et helt nytt nivå. Vi introduserer også to spennende nye gratisspill i app-biblioteket.

I tillegg har vi forbedret og utvidet noen av våre mest populære funksjoner. Du kan se fram til spennende oppdateringer av vurderingsoversikten, foreldre-dashbordet, ressursbooking, individuelle utiklingsplaner, timeplanlegger og mye mer. Les alt om oppdateringene nedenfor.


Nye gratis, ordbaserte opplæringsspill

I september 2012 slapp vi alle utviklerne våre løs i et par dager og lot dem lage det de måtte ønske. De beste bidragene – to gratis og pedagogiske ordspill – er nå tilgjengelige i app-biblioteket vårt:

Se en video for å se hvordan Hangman og Kryssord virker:


▲ Til toppen


Få ny innsikt med den nye dataanalyseverktøy

itslearnings dataanalyseverktøy leveres av QlikWiew og løfter assosiative analyser opp på et helt nytt nivå, og gir deg en bedre oversikt over hva som skjer i organisasjonen din. Datatilgangen fra dataanalyseverktøyet gjør det mulig for administrasjon og skoleledere å kartlegge data, gjøre nye oppdagelser og fatte beslutninger, samt løse virksomhetens problemer . Vi samler inn informasjonen og presenterer den i itslearning, slik at du kan bruke tiden på analyser, samt forstå og løse utfordringer.

Du kan bestille de rapportene du ønsker, men vi gir deg også to standardrapporter som vil være tilgjengelige fra alle siter, og i tillegg en som krever lisens:


▲ Til toppen


Sømløse tredjepartsintegrasjoner

Ved å lansere Moduler lar vi nå tredjeparter integrere eksterne systemer, for eksempel studieadministrative systemer, timeplanleggingsprogramvare eller wiki-programvare, direkte inn i itslearning. Du kan bestemme hvor tredjepartsintegrasjonen skal gjøres synlig i itslearning og hvem som skal ha tilgang – og brukere kan nå tredjeparten uten å ha separat brukernavn og passord.Tredjeparten kan modifisere sin løsning til til å passe med itslearnings grafiske utseende, slik at brukeropplevelsen blir en sømløs overgang mellom de to systemene. Les mer om moduler i hjelpen.


▲ Til toppen


Ansiktsløftning for vurderingsoversikten

Vurderingsoversikten har fått en ansiktsløftning med et helt nytt brukergrensesnitt som er enkelt å bruke, samt forbedringer som vil forbedre ytelsen og brukeropplevelsen. Noen av nyhetene er:

 • Poengbasert vurdering
 • Deltakerlisten gir nå en bedre presentasjon og enklere søk etter deltakere.
 • Innstillingene for vurderingsoversikten er flyttet til innstillingssiden for fag, men er tilgjengelige fra en fane i vurderingsoversikten.
 • En ny fane for «Gjennomsnitt og telling» (hvis gjennomsnitt er aktivert).
 • Forbedret elevoversikt.
 • Forbedret egendefinerte vurderinger (tidligere kalt «manuelle vurderinger»).
 • Forbedret funksjon for «Eksporter til Excel».

Les mer om den nye vurderingsoversikten i hjelpen, eller se videoen for å finne ut hvordan den virker:


▲ Til toppen


Bestill ressurser fra kalenderen

Det er nå mulig å opprette en liste over ressurser i itslearning, f.eks. klasserom, kameraer, PC-er, smartboard og prosjektorer, og la andre brukere bestille dem i kalenderen. Etter lanseringen av ressursbestillingsfunksjonen som en åpen beta-funksjon i 2012 har vi samlet inn tilbakemeldinger fra brukerne og gjort noen forbedringer, og denne blir nå offisielt lansert.

I denne oppdateringen har vi:
 • laget en bedre oversikt over tilgjengelige ressurser ved bestilling av ressursene.
 • gjort det mulig å se bestillingsstatus på legg til / rediger hendelse-siden.
 • Les mer om Ressursbestilling.

▲ Til toppen


Mer informasjon om dashbordet for foreldre

For å gi foreldrene enkel tilgang til informasjon om barna sine har vi nå utvidet dashbordet for foreldre med den nye innholdsblokken «Om barnet mitt», hvor det vises et bilde av barnet og et utvalg av barnets persondata.

Vi gjør det også mulig for kundene å gi foreldrene detaljert informasjon om barnas vurderinger, frammøte og oppførsel. I tillegg vil siteadministratorer nå kunne skru på detaljerte rapporter på grunnlag av disse dataene.

Les mer om foreldre-dashbordet.


▲ Til toppen


Lærerne kan nå lese individuelle utviklingsplaner

Det er nå mulig for lærerne å få tilgang til individuelle utviklingsplaner (IUP-er) som tidligere bare var tilgjengelige for mentorene. Lærerne vil imidlertid bare kunne se de IUP-kolonnene som er åpnet for innsyn for lærerne i IUP-innstillingene, og de vil ikke kunne redigere informasjonen. Det samme gjelder for foreldre som får tilgang til de IUP-kolonnene som er gjort tilgjengelige for dem i dashbordet for foreldrene.

Dessuten vil IUP-tabellen nå ikke lenger bli lastet inn på nytt og tilbakestilt til toppen når brukeren endrer innholdet i tabellen. Og endelig er koblingene for «Legg til» erstattet med knapper.

Les mer om individuelle utviklingsplaner.


▲ Til toppen


Flere nye læreplaner

I forbindelse med oppdateringen har vi gjort noen justeringer og oppdatert flere læreplaner. Med få klikk kan du importere et sett med kompetansemål til itslearning-fagene dine.


▲ Til toppen


Forbedringer i testverktøyet

Testverktøyet er forbedret med følgende endringer:

Forbedret «rekkefølge»-spørsmål

Det er nå enklere å trekke og slippe elementer i rekkefølgespørsmål uten å behøve å scrolle.

Når musepekeren føres over et element, vil et nytt gripehåndtak gjøre det enklere å trekke og slippe elementer, spesielt hvis innholdet er en video eller andre interaktive elementer.

Forbedret kategoriside

Utformingen av testkategorisiden er endret for å samsvare bedre med den generelle brukeropplevelsen i itslearning.

Ny testresultatside

For å gi deg en bedre oversikt over resultatene har vi introdusert en «Sammendrag»-fane som gir deg en oversikt over alle spørsmålene med poeng, og en rød, grønn eller gul farge som viser statusen på svaret.

Les mer om tester.


▲ Til toppen


Mer praksisorienterte tester for yngre elever

For å utforme testverktøyet for yngre elever mer som en øving enn som en test er standardinnstillingene for tester for yngre elever nå:

 • Uten straff
 • Kun navigering framover
 • Ubegrenset antall forsøk
 • Viser tilbakemelding for alternativer
Elevene kan dessuten få tilgang til resultater fra tidligere forsøk på teststartsiden.

▲ Til toppen


Kopier leksjoner i planleggeren til andre fag

I den forrige oppdateringen gjorde vi det mulig å aktivere og deaktivere leksjoner. For å gjøre det enklere å gjenbruke leksjoner i planleggeren har vi gjort det mulig å kopiere alle eller et utvalg leksjoner i planleggeren til et annet fag. Noen av dere vil sannsynligvis ønske å gjenbruke en eksisterende plan i et nytt skoleår, og vi har derfor gjort det mulig å slette datoene som er knyttet til leksjonene.

Merk at tilknyttede læremål blir inkludert når leksjoner i planleggeren kopieres, men ressurser og aktiviteter som er knyttet til elementene, vil ikke bli kopiert.

Endelig er det nå mulig å deaktivere standardkolonner som f.eks. Dato, Klassetimer og Læremål, i planlegger-innstillingene.


▲ Til toppen


Ny prøvemodusversjon

Prøvemodusversjonen er oppdatert, og alle brukere bør installere den nye versjonen. Det er dessverre ikke mulig å oppdatere prøvemodusprogramvaren automatisk, og brukerne må derfor utføre dette manuelt. En ny versjon av MSI-pakken vil bli tilgjengelig etter oppdateringen.

itslearning kontrollerer for øyeblikket ikke hvilken prøvemodusversjon som brukes når testen gjennomføres, og brukerne kan derfor gjennomføre testene med den gamle versjonen av prøvemodus.


▲ Til toppen


Mindre endringer

 • Fraværssystemet er oppdatert med flere forbedringer.
 • Innholdsblokken for fag og prosjekter er nå begrenset til de 25 første (favoritt-)prosjektene og fagene, slik at dashbordet lastes raskere inn for brukere med en mengde favoritter.
 • Bilder som overskrider størrelsen på innholdet, blir nå automatisk tilpasset størrelsen i oppslag og innholdsblokker med rik tekst.
 • Skoleledere (mentorer og rektorer) og administratorer for studenter kan nå se hvilke andre som veileder studenten. Denne informasjonen vises nederst i meldingsvinduet i studentens personprofil.

▲ Til toppen


Korrigeringer

En rekke feil er nå rettet. Les mer om de viktigste korrigeringene (PDF, bare på engelsk).

9 comments (Add your own)

1. Bjørn wrote:
When will you create a IOS app? All students have smart phones, please! Having all this in you pocket will make it so easy to keep track of everything!

28/02/2013 @ 23.30

2. Lars-Jacob Hove wrote:
Hei Bjørn! Vår strategi i itslearning har alltid vært å levere den beste brukeropplevelsen via web. I løpet av de siste årene ser vi nå at det større og større spredning blant våre elever, lærere og andre brukere når det gjelder hvilke enheter som brukes. Vi ser nå at vi er i bruk på alt fra ultrabærbare enheter med lite tilgjengelig skjermplass (iPod touch) til stasjonære enheter med store skjermer med svært høy oppløsning (70"+ skjermer). Vi ønsker å tilby den beste opplevelsen til våre brukere, uavhengig om du bruker en liten mobil enhet med begrenset båndbredde, eller hjemme i sofaen og besøker itslearning via neste generasjon underholdningskonsoll. Av den grunn kommer vi nå fremover til å prioritere å levere en solid, responsiv, web-basert løsning som vil gi alle våre brukere den beste opplevelsen, fremfor å levere ulike løsninger basert på proprietær teknologi knyttet opp mot spesifikke platformer. Vi tror at dette vil være den beste løsningen for alle våre brukere.

28/02/2013 @ 23.30

3. Ragnvald Holst-Larsen wrote:
Jeg skal holde et foredrag om prøvemodus i morgen på Nes videregående. Jeg trenger å vite hvilke konkrete endringer som har skjedd i prøvemodus. Håper dere kan gi svare så fort som mulig - og ihverfall før 9 i morgen 1.mars.

01/03/2013 @ 23.30

4. Aileen Strøm wrote:
Hei. Jeg lurer på om det er noen mulighet til føre ordensanmerkninger på en enklere måte enn i dag. Hvis f.eks. fem elever i en klasse skal ha samme ordensanmerkning for en time, er det noen mulighet å kunne hake av de det gjelder og skrive anmerkningen en gang - den blir da registrert på alle fem?!? I dag må jeg gå inn på hver elev å skrive det samme fem ganger...... I fronter var dette mulig!

02/03/2013 @ 23.30

5. Ken wrote:
Som student savner jeg, og sikkert mange andre, en funksjon hvor man kan laste ned flere/alle dokumenter i en mappe samtidig. Per i dag tar det unødig lang tid å laste ned et dokument om gangen. Håper at denne funksjonen blir implementert i fremtiden.

04/03/2013 @ 23.30

6. Stian wrote:
Det er på høy tid med en iOS og Android app. En registrerings/survey løsning er også etterlengtet.

05/03/2013 @ 23.30

7. Cristano Ronaldo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wrote:
Ronaldo er verdens beste fotballspiller, skriv 7 om du er enig. Om du ikke er enig, skriv lol for Rooney!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hilsen Ole

17/09/2013 @ 23.30

8. wrote:

05/12/2013 @ 23.30

9. Tom Solbu wrote:
Hva med å gjøre det mulig å eksportere planleggeren til doc eller PDF? Da kan jeg generere ukeplaner, periodeplaner og årsrapport fra planleggeren. Sparer meg for masse dobbeltføring.

18/12/2013 @ 23.30

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss