Kontakt oss
RSS Feed

Programvareoppdatering oktober 2012

I denne oppdateringen har vi gleden av å presentere et helt nytt testverktøy til småskolegrensesnittet, samt tilby en forbedret brukeropplevelse når man bruker planleggeren, læremålsobjekter, iOS-baserte enheter og registreringer.

Nytt testverktøy for de yngste elevene

Testverktøyet er nå tilgjengelig i småskolegrensesnittet. Det nye verktøyet er basert på testverktøyet i standardutgaven. Det har ti spørsmålstyper og et brukergrensesnitt som gjør det enkelt for de yngste elevene å ta tester og få automatiske tilbakemeldinger. Ta en titt på videoen og se hvordan det fungerer.

Se hvordan det fungerer:

Resultatene er presentert med så få detaljer som mulig, men likevel med et klart fokus på de to viktigste aspektene – poeng og resultater. Det er presentert på en morsom måte – og gir eleven tegninger og animasjoner for å krydre læringsopplevelsen. Et system med stjerner i forskjellige farger gir brukeren resultatet på en visuell måte som alle kan forstå. Les mer om testverktøyet for de yngste elevene.

Forbedret håndtering av kompetansemål

I denne oppdateringen blir kompetansemålene presentert på en ny og forbedret måte. Når du beveger musen over et kompetansemål, blir beskrivelsen vist som et verktøytips.

Hvis et element med et kompetansemål knyttet til det blir flyttet til et annet fag, importerer det automatisk kompetansemålet til det nye faget. Vi har også gjort det enklere å fjerne kompetansemål som er lenket til et element.

For å få kompetansemål til å fungere optimalt i itslearning, lanserer vi nå et nytt system for å administrere læreplaner. I den gamle løsningen importerte du en kopi av læreplanen til faget ditt. Med den nye metoden har hvert kompetansemål fått en unik ID. Les mer om det nye læremålsystemet.

Skriv ut registreringene dine

Siden introduksjonen i april er registreringsverktøyet blitt populært, men mange har bedt om en måte å skrive ut registreringene på. Med ett enkelt museklikk kan man åpne en utskriftsvennlig CSV-fil med alle registreringene. Selv om knappen sier Vis i Excel, kan filen vises i en annen applikasjon som kan åpne CSV-filer.

Vi har også gjort det mulig for deltakerne å redigere valgene sine etter at de har registrert seg.

Les mer om registreringene i Hjelp.

Mer kompakt planlegger

Denne gangen har vi forbedret tabellvisningen i planleggeren. Du vil nå få en mer kompakt visning av planleggeren med færre hvite felter.

Tidligere ble ikke medieobjekter vist i planleggerens tabellvisning, men nå vises en plassholder for å vise eleven at timen inneholder multimedia, slik som bilder, lyd, video eller flash. Visste du at det var mulig å trekke og slippe timer, aktiviteter og ressurser slik at de bytter plass?

Har du ved et uhell slettet en planlagt time? Et nytt søppelkassesymbol er blitt lagt til i fagsøppelkassen som en angremulighet for slettede elementer. Slettede elementer kan enten gjenopprettes eller slettes permanent.

Les mer om planleggeren i Hjelp.

Kalender og timer

Det er nå mulig å legge til en time fra en timeplan. Når timer blir lagt til i kalenderen, enten ved integrasjon med en programvare for timeplanen eller manuelt, kan du nå bruke timene til å sette en frist for et oppdrag. Ikke bare kan datoen fastsettes med en datovelger som viser timene i faget, men fristen blir også automatisk oppdatert hvis denne timen for eksempel blir flyttet til en annen dag.

Det er også mulig å bruke timene til å fastsette frister for tester.

Bedre støtte for iOS

Vi har lagt merke til en økning i bruken av iOS-enheter blant brukerne våre (iOS er et mobilt operativsystem som er utviklet og distribuert av Apple Inc. som brukes på iPad, iPod og iPhone). Målsetningen vår er at itslearning-opplevelsen skal være flott, uansett hva slags enhet du bruker. I denne oppdateringen tilbyr vi en forbedret brukeropplevelse når man bruker iOS-baserte enheter. iOS-brukere kan nå dra fordelen av vår nye rik tekst-editor på tvers av det meste av itslearning, og iOS 6-brukere kan laste opp innhold fra kamerarullen ved bruk av den innebygde nettleseren Safari.

Les mer om mulighetene til itslearning og iOS 6.

Last opp innhold fra kamerarullen fra iOS 6-enheter
iOS 6-enheter kan laste opp innhold direkte fra kamerarullen (tilgangen til kameraets bildegalleri) fra nettleseren Safari. Les mer i artikkelen itslearning og iOS 6.

Rik tekst-redigering
iOS-brukerne våre har hatt noen problemer når de har brukt rik tekst-editoren. Vi har lagd en ny design for elementer som inkluderer rik tekst-editoren, slik at mobile enheter vil åpne editoren i et popup-vindu, hvilket reduserer problemene med å sette fokus på tekstfeltet.

Med denne endringen blir rik tekst-editoren tilgjengelig på iOS-enheter på tvers av hele plattformen med unntak av Notater, Avstemninger, Tester (opprette og redigere tester) og innholdsblokker i oversikten.

Hyvää Suomi! Türkiye Merhaba! Hola México!

Vi har gleden av å introdusere to nye språk i itslearning. Brukerne kan nå få gleden av finske og tyrkiske grensesnitt og Hjelp. I tillegg har en ny innstilling for meksikanske standarder og formater blitt lagt til i Mine innstillinger >> Skreddersy itslearning.

MinID

Den tekniske løsningen for støtte av MinID for pålogging til itslearning er på plass, men foreløpig har vi ikke på plass en løsning for kundene. I neste fase kommer vi til å teste en løsning i samarbeid med en av våre kunder. Vi kommer tilbake med mer informasjon når en fullgod løsning er klar til å lanseres.

Webinar om innholdet i oppdateringen

Vil du ha mer utfyllende informasjon om innholdet i denne oppdateringen? Da kan du ta en kikk på webinaret vi har laget i den anledning (merk at det snakkes engelsk).

Korrigeringer

En rekke feil er nå rettet. Les mer om de viktigste korrigeringene (pdf, bare på engelsk).

8 comments (Add your own)

1. Oberten wrote:
Fantastisk!

05/10/2012 @ 23.30

2. Stig wrote:
Hva med det største problemet; at alt man gjør i It's Learning medfører 4.000 klikk, med lagreknapper som er bortgjemt osv. Intuitivitet er fortsatt motsatt av It's Learning.

09/10/2012 @ 23.30

3. Berit Hafstad wrote:

10/10/2012 @ 23.30

4. Lars-Jacob Hove wrote:
Hei Stig! Vi tar veldig gjerne imot konkrete tilbakemeldinger på ting vi kan forbedre i itslearning, både i forhold til funksjonalitet men også til brukervennlighet. Gå gjerne til vår idéportal og registrer dine konkrete forslag til forbedring der, så skal vi se nærmere på dem! Du finner idéportalen på http://itslearning.accept-ideas.com/ Med vennlig hilsen Lars-Jacob Hove, Produktsjef islearning

10/10/2012 @ 23.30

5. Jørgen wrote:
Kan dere gjøre sånn at andre kan se din profilinformasjon

12/10/2012 @ 23.30

6. Rune Bjørnerås wrote:
Takk for en kjempebra oppdatering som tok tak i noen alvorlige feil og kom med gode forbedringer. Planlegger dere å bruke mer ressurser på å holde "kjente feil"-sidene deres oppdaterte? https://support.itslearning.com/bin/customer.exe?_sf=0&custSessionKey=&customerLang=no&noCookies=true&withFrame=1&action=parse&includeId=listBugs&key=listBugs Kommer dere til å bruke mer ressurser på å svare på forslag som kommer inn på idéportalen deres? http://itslearning.accept-ideas.com/communities/itslearning-ideas-portal/ideas/7879

12/10/2012 @ 23.30

7. Lars-Jacob Hove wrote:
Hei Rune og takk for hyggelig tilbakemelding! Det kommer til å bli en endring på "Kjente feil" siden slik den er nå i dag. Alle ideene som kommer inn til idéportalen går inn i vårt produktforvaltningssystem, og vi bruker dette aktivt i vårt arbeid med å prioritere hvilke områder av itslearning vi skal jobbe med. Jeg ser imidlertid at vi nok kan bli noe bedre til å kommentere og gi tilbakemeldinger på ideene, slik at dere som registrerer ideer ikke opplever at forslagene deres forsvinner. Med vennlig hilsen Lars-Jacob Hove, Produktsjef islearning

12/10/2012 @ 23.30

8. Lars-Jacob Hove wrote:
Hei Jørgen! Vi vet at mange brukere, og spesielt elever, ønsker å kunne vise frem sin profilinformasjon til andre brukere. Det er allerede noen muligheter til dette i dag, litt avhengig av hvilke sikkerhetsinnstillinger som er satt opp av systemadministratorer på skolene. Du kan for eksempel søke opp en bruker for å blant annet se hvilke kurs dere har felles. Generelt ser vi hele tiden på hva slags informasjon våre brukere kan ønske å dele med sine lærere, kolleger eller medelever, og hvordan vi eventuelt kan støtte oppunder slik deling.

12/10/2012 @ 23.30

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss