Kontakt oss
RSS Feed

Programvareoppdatering september 2013

Denne lanseringen – og innføringen av en ny responsiv toppmeny – utgjør det første viktige skrittet i retning av en god brukeropplevelse på nettbrett og mobiltelefoner. Vi har også gleden av å introdusere verktøyet Egendefinert aktivitet, som er et nytt fagelement for å spore aktiviteter utenfor itslearning, muligheten til å bygge inn videofilmer fra Mine filer, muligheten til å bruke fagmaler på eksisterende fag samt flere andre forbedringer, blant annet av vurderingsoversikten og arbeidsmappen.

Oppdateringen med alle de nye og spennende funksjonene vil bli gjort tilgjengelig for alle brukere innen mandag 30. september. Her er det du kan forvente:

Ny responsiv toppmeny

itslearnings visjon har alltid vært å være en læringsplattform for alle lærere og studenter, uavhengig av hvilken maskinvare eller programvare de bruker. Målet er at itslearning-opplevelsen skal bli enda bedre – uavhengig av skjermstørrelse og enhet, og vi har startet arbeidet med å redesigne itslearning, slik at innholdet skal bli tilgjengelig på best mulig måte og opplevelsen lik uansett enhet og størrelse.

Dette er et langsiktig prosjekt hvor vi vil innføre endringer over tid. Noen av disse endringene vil være lett synlige for sluttbrukerne våre, mens andre vil opptre i bakgrunnen, men utgjøre viktige skritt i retning av å realisere visjonen om et felles, responsivt nettsted for itslearning. Vi startet dette prosjektet tidlig i 2013, og det første skrittet gikk ut på å fjerne itslearning-rammesettet. I denne lanseringen innfører vi en ny toppmeny og hovednavigasjon som vil respondere på skjermstørrelsen til hver enkelt bruker. Vi planlegger fortsatt mange endringer og forbedringer neste år, men den nye responsive toppmenyen markerer en viktig milepæl mot en ny og responsiv itslearning.

Akkurat nå vil du oppleve at hovednavigasjonen er forbedret og tilpasser seg enheten du bruker. Dette omfatter nye og responsive toppmenyer, personlige menyer og en forbedret hurtignavigasjonslinje.

Hovedmenyen inneholder den viktigste navigasjonslinjen i itslearning og gir tilgang til de viktigste funksjonene, f.eks. Fag,Prosjekter,Kalender ogMitt bibliotek. Denne menyen er nå responsiv og tilpasser seg størrelsen som er tilgjengelig gjennom nettleseren. Når menyen vises på skrivebord eller andre enheter med høy oppløsning, vil den se ut akkurat slik den ser ut i dag, men når den vises på mindre skjermer, tilpasser den seg automatisk den tilgjengelige plassen:


Vi gjør også noen endringer i den personlige menyen. Denne inneholder informasjon og innstillinger knyttet til de aktive brukerne samt til feltet Søk. Denne menyen er nå blitt konsolidert og har fått en ny utforming. Brukerens profil, innstillinger, hjelp og avloggingsfeltene er flyttet inn i en rullegardinliste, og innboksen har en fått en mer fremtredende og synlig plass sammen med søkefeltet. Menyen er også responsiv og tilpasser seg den tilgjengelige skjermstørrelsen.

Dette er bare det første skrittet i retning av en responsiv webdesign, og vi planlegger flere omfattende forbedringer for å gi deg en god mobil itslearning-opplevelse!


 

Den egendefinerte aktiviteten

Verktøyet Egendefinert aktivitet er et nytt verktøy i itslearning, og det er laget for lærere som ønsker å planlegge og vurdere aktiviteter i itslearning som utføres utenfor læringsplattformen (for eksempel labøvinger, muntlige eksamener osv.) Virkemåten ligner på andre aktiviteter i itslearning, for eksempel oppgaver og tester, og vises i lister over gjøremål, lister over fullførte aktiviteter og forskjellige andre rapporter. Det skiller seg imidlertid fra vanlige aktiviteter ved at studenter ikke kan levere eller sende inn via itslearning – bare læreren vil gi vurderinger (tilsvarende tilpassede vurderinger i vurderingsoversikten).

Med Egendefinert aktivitet kan lærere vurdere aktiviteter som finner sted offline, på itslearning. For å illustrere denne prosessen vil vi bruke eksemplet muntlig presentasjon, en vanlig offline klasseromsaktivitet.


Bruk av fagmaler på eksisterende fag

I den forrige lanseringen innførte vi muligheten til å opprette fagmaler samt muligheten til å opprette nye fag basert på maler eller eksisterende fag. Nå gjør vi det mulig å bruke disse malene på eksisterende fag, og lærere som får forhåndsopprettede fag (f.eks. fag opprettet gjennom en integrasjon), kan både dra nytte av fagmaler og enkelt gjenbruke fag fra tidligere år.

Her kan du se en video som demonstrerer fagmaler

 


Forbedringer i arbeidsmappen

Vi har gjort flere arbeidsflytforbedringer når det gjelder gjøremål for mapper, inkludert Liste over gjøremål, kategorien Gjøremål og noen endringer i gjøremålenes egenskaper.

Gjøremål opprettet i arbeidsmappen vises nå også i studentenes gjøremålsliste, og gjøremålene vises både i innholdsblokken for gjøremålene samt i kalenderen. Dette vil gi studentene en mer fullstendig oversikt over gjøremålene deres.

Vi har også gjort flere forbedringer i oversikten over gjøremålene i studentenes arbeidsmappe. Det er blant annet mulig å filtrere etter gjøremålenes status, vise en beskrivelse av et læreplanmål ved å holde musepekeren over gjøremålet, og bruke fargekoder til å vise – og raskt gjenkjenne – status for gjøremålene.

Gjøremålene i arbeidsmappen som kan redigeres av studenten, er nå begrenset til gjøremål opprettet av ham/henne selv. Når gjøremål er opprettet av læreren, kan studentene nå bare endre status for disse, f.eks. fra Pågår til Fullført.

Du kan nå koble elementer – som en fil, en peker og til og med en oppgave – til et gjøremål i en arbeidsmappe. Både studenten og læreren kan se statusen for hvert av disse elementene. Dette gjør det mulig å tilordne ett eller flere elementer til en enkelt student, pakket inn i en beskrivelse for å gi det kontekst. Ideelt for studenter som har gått glipp av noen undervisningstimer, som strever med bestemte læreplanmål, eller som ønsker mer utfordrende innhold.

Og når lærerne nå klikker på Arbeidsmappe i Status og oppfølging-menyen, vil de se to kategorier.

Den første kategorien – Deltakere – gir tilgang til arbeidsmappene til de forskjellige studentene. Denne kategorien inneholder den samme informasjonen som tidligere.

Den andre kategorien – Oversikt over gjøremål – gir en oversikt over alle gjøremålene i studentenes arbeidsmapper i dette faget. På denne måten kan læreren raskt se statusen for disse gjøremålene og finne ut om det er nødvendig med hjelp eller innblanding.


Innbygging og forhåndsvisning av videoer

Videospilleren for innebygde videoer er nå oppdatert med en bedre brukeropplevelse i tillegg til at den er nettleseruavhengig. Eksisterende videoer må bygges inn på nytt for at den nye spilleren skal kunne tas i bruk

Her kan du se en presentasjon av den nye spilleren


Vi har også introdusert en ny mulighet for å skalere videoen, Automatisk,som når videoen vises, automatisk justerer størrelsen på videoen etter den tilgjengelige plassen. Dette er praktisk siden brukere ser videofilmer med ulike skjermstørrelser og oppløsninger. Det er selvsagt fortsatt mulig å angi en fast størrelse på videoen.

Den nye spilleren vil også bli brukt til Flash Video og når du legger inn opptak.itslearning på polsk!

itslearning jest już dostępny w języku polskim!

Polsktalende brukere kan nå bruke itslearning på morsmålet ved å endre språkinnstillingen til polsk i personprofilen (Mine innstillinger > Konfigurer itslearning). Vær oppmerksom på at hjelpesystemet ikke er tilgjengelig på polsk for øyeblikket.


Utpakking av komprimerte filer

It is now possible to extract a file archive directly inside itslearning. You can choose to overwrite existing files or extract the contents of the .zip to a new folder.

Video: Pakke ut en komprimert fil i Mine filer

Utpakkingen er tilgjengelig i form av et ikon til høyre for den komprimerte filen i Mine filer.

itslearning kan pakke ut komprimerte filer i følgende formater: ZIP, GZ, GZIP, TAR, TAR.GZ, TGZ, TAR.GZIP

 


Forbedringer av Mitt bibliotek

Vi innfører også noen forbedringer av Mitt bibliotek. For det første er det nå mulig å legge til flere innholdselementer direkte når du søker etter innhold. Vi gjør det også mulig å legge til innhold i småskolefag.

For det andre er det nå enklere å søke etter innhold i biblioteket. Alle brukere har nå muligheten til å søke etter det mest populære innholdet samt etter nylig oppdaterte og opprettede ressurser. Vi har også innført hurtigsorteringspekere, som lar alle utføre søk basert på ønskede kriterier med bare ett klikk.

For det tredje er det nå mulig, når man legger til innhold i et fag, å forhåndsvise innholdet før det legges til i faget.


 

Korrigeringer

En rekke feil og problemer er blitt løst. Les mer   om de siste feilrettingene (PDF, bare på engelsk).32 comments (Add your own)

1. Daniel Lee wrote:
Ny responsiv toppmeny er mindre brukervennlig for å åpne innboksen: krever klikk, flytt makøren og et klikk til nå. Hadde vært bedre at klikk på ikon åpner den innstilte default melding visning, mens klikk på dropdown pil gir flere muligheter.

30/09/2013 @ 23.30

2. Lars-Jacob Hove wrote:
Hei Daniel! Vi ser at dette du beskriver er et problem for de som kun har én innboks, og er noe vi griper fatt i til neste release. Tar gjerne imot andre forbedringsforslag eller tips til hva du vil se forbedret!

30/09/2013 @ 23.30

3. Beate wrote:
Jeg bruker itslearning masse, men hadde likt det enda bedre hvis det hadde vært mulig å laste opp dokumenter fra iPad/iPhone og opp på itslearning hvor man måtte ønske, og f.eks fra dropbox appen. Jeg vet om flere som bruker iPad/iPhone på skolen som skulle ønske dette var mulig, det hadde gjort arbeidet mye enklere.

30/09/2013 @ 23.30

4. Lars-Jacob Hove wrote:
Hei Beate, Arbeid med filer på iOS enheter (iPhone, iPad, iPod etc) er noe mange av våre brukere spør etter. Utfordringen med disse enhetene er at de ikke har et felles filsystem som er tilgjengelig for alle appene på enheten. Nettleseren kan dermed ikke få direkte tilgang til filer som er laget i andre applikasjoner, og dermed ikke laste opp filer direkte. Vi ønsker å tilby en løsning for dette, og ser nå på hvilke muligheter som vil tilfredsstille våre krav til både sikkerhet og brukervennlighet, slik at det vil være enda enklere jobbe med tablets på itslearning. (Merk at nettleseren har tilgang til kamerarullen, og ethvert innhold som du kan eksportere til kamerarullen kan lastes opp direkte i dag).

30/09/2013 @ 23.30

5. Ole Wongraven wrote:
Hvis nå bare itslearning kunne fikse filopplasteren til oppgaveinnlevering slik at den virket som filopplasteren til "Mine filer", så ville iCab mobile på iOS gitt en fullverdig brukeropplevelse i itslearning. Dette er imidlertid noe de ikke prioriterer, og kamerarullen er ikke noen plattform å levere tekstoppgaver på.

01/10/2013 @ 23.30

6. Henning wrote:
Hei, jeg må lage nytt passord hver gang jeg logger inn.. Det kommer opp at jeg har skrevet inn feil brukernavn/passord, selv om jeg er 100% sikker på at det stemmer,,, veldig irriterende!

01/10/2013 @ 23.30

7. Lars-Jacob Hove wrote:
Hei Ole, Vi er klar over at det er noen områder hvor opplasting med iCAB ikke fungerer, og det er noe vi vil ta en titt på. Vi prioriterer imidlertid å finne en god og sikker for filopplasting som vil fungerere for alle. Selv om løsningen for iCAB er fiffig løsning som virker bra for noen, men dessverre kan vi ikke forvente at alle brukere av iOS enheter vil benytte seg av denne. Men vi ser nå på om det er en enkel fiks her!

02/10/2013 @ 23.30

8. Lars-Jacob Hove wrote:
Hei Henning, Dette høres ut som noe du bør ta opp med administrator ved din administrasjon. Jeg er ikke kjent med at vi har noen problemer med passord nå.

02/10/2013 @ 23.30

9. Hanna wrote:
Hei finnes det en enklere måte å finne ukeplanen enn å måtte søke?

03/10/2013 @ 23.30

10. wrote:

03/10/2013 @ 23.30

11. Kjersti S wrote:
Hei! Jeg er lærer og bruker its learning til å lage leksjoner på nett som blant annet inneholder lydfiler. Før oppdateringen hadde jeg ingen problemer med å spille av lydfiler, men nå får jeg ikke spilt av lydfiler i forhåndsvisningen (men det funker når jeg er inne og redigerer leksjonen). Jeg får beskjed om at lydfilen ikke støttes av min nettleser. Har forsøkt i både Google Chrome og Explorer, men det går ikke. Er det noe å gjøre med dette?

05/10/2013 @ 23.30

12. Per Egil Olsen wrote:
Hei kommer ikke inn på min pc har macbook air kommer inn på andres data er det noe jeg må laste ned ? Mvh Per Egil

08/10/2013 @ 23.30

13. Rolf Strand wrote:
Vedr SkydrivePro. Mine elever i barneskolen "oppdras" nå til å lagre dokumenter i SkydrivePro. For lettere å kunne nå de samme dokumentene hjemmefra lagres det kun i skyen ikke lokalt. Redigeres via webapps. Kan man se for seg at det opprettes en mulighet til å laste opp filer direkte fra SkydrivePro"skyen". Evt sende direkte fra skyen og til "Mine filer" på ITS

11/10/2013 @ 23.30

14. Kristian Rein Time wrote:
GENERELT (Jeg er fylt 60. Første pc 1991 var Mac LC m/ fantastiske (;-)) 40 mb harddisc som min 12-årige sønn kunne kjøre spill på og jeg skrive en selvangivelse på :-). Min andre pc var iMac (1998), og jeg var fortsatt lite med i dataalderen og sakket åpenbart mer akterut.. Dette pga yrket (klinisk meget travelt/bemanningskrise, eneomsorg, langpendling etc) som legespesialist med meget stort ansvar i perioden... Så var jeg blitt kjent med en datakyndig kamerat som installerer pc.er og programmerer i jobben: han var med meg og kjøpte en FUjitsu Siemens lap-top pc på Elkjøp (som jeg opplever ikke gir jobbrelatert god sercice!) i 2004. Han kjøpte også en router til meg på nettet (3-com) som jeg hadde tilknytning til via ISDN (1998, forøvrig satt feil opp uttak fra telenor :-(, noe som de ikke har rettet opp og som det kostet meg 800 kr å få diagnosen på via et privat selskap)). jeg jar nå ADSL via ISDN-boks som er tordenværbeskyttet via ledninger fra ISDN-boksen som går inn i beskytterklossen som verner strømuttaket på modemet som det stadig er kommet nye av (telenor. Siste multimodemet installerte jeg selv med hell, men kun for pc.en og ikke for direkte trådløst til pc.en/mac`en jeg seinere kjøpte). Oppsettet mitt hjemme er altså nå: Router 3com i bruk både kablet og trådløst for pc. Det trådløse fungerte ikke de første åra, men det er historie nå.. Det som gjenstår er Oppsett av følgende: Multimodemet fra telenor settes opp for Mac`en (Pro Book jeg i 2012 kjøpte av min sønn) og den nye smart-telefonen ( IPhone ) jeg fikk av ham nylig til 60-årsdagen :-) ! ): Det jeg med dette vil si her fra pulten på Akademiet AS, Bergen (AMO-datakortet-kurset), er at dette som dere legger ut på nette her viser seg å være svært nyttig for meg som nå gjør et skippertak for å ikke bli akterutseilt i dataverdenen. Fokuset mitt er å klare også de viktige modulene 3, 4 og Powerpiont spesielt, siden dette har vært en liten bøyg i jobbsammenheng hittil! Mine ambisjoner når jeg også får bedre struktur på hjemmesituasjonen, er at jeg ved siden av å stå på Word, Excel og Powerpoint også skal nyttiggjøre meg av Access, Outlook tilstrekkelig for arbeidsbehov (fagutvikling/forsking/daglig virke). Spesielt viktig er dette siden jeg fra 1.9.13 har fått en administrativ leder som ved siden av å være kollega også har dr.grad på strukturert dokumentasjonssystem for legwer i sykehjemsmedisinen (GBD/ Fast Track). jeg lærer altså mye grunnleggende av å lese det dere skriver på nettet, men har fortsatt utfordringer med skrivebords- og mappestruktur bl.a. ....

14/10/2013 @ 23.30

15. wrote:

15/10/2013 @ 23.30

16. celine wrote:
Liker ikke det nye. Kommer ikke til å bruke Its Learning noe særlig mer til skole. Oppdaget i dag pga det gikk en stund før jeg fikk nytt passord. Liker mer det gamle

16/10/2013 @ 23.30

17. Harald Storli wrote:
Hei! Jeg bruker ITL mye sammen med mine tyskelever.Jeg er spesielt glad i å la elevene lese inn tekster hjemme. I den nyere versjonen ser jeg ikke lenger hvor lang tid innlesingene vare. Det kunne jeg tidligere. Hvorfor er dette ikke lenger mulig?

17/10/2013 @ 23.30

18. Cathrine wrote:
Som foreldre er jeg glad for å kunne gå inn på profilen til mine barn og se på vurderingsoversikten. Det jeg savner der er et felt hvor læreren kan skrive inn en dato for når prøven/innleveringen ble gjort, eventuelt når vurderingene ble gitt. De lærerere som skriver inn en dato gjør det tydeligvis i et tekstfelt. Takk.

25/10/2013 @ 23.30

19. arshiya wrote:

21/11/2013 @ 23.30

20. wrote:

23/11/2013 @ 23.30

21. wrote:

27/11/2013 @ 23.30

22. wrote:

03/12/2013 @ 23.30

23. wrote:

03/12/2013 @ 23.30

24. wrote:

03/12/2013 @ 23.30

25. Frode wrote:
Virker IL fullverdig på en Ipad ?

05/12/2013 @ 23.30

26. Lisa wrote:
Hei Jeg må generere nytt passord hver gang jeg vil logge meg på its learning. Jeg for melding om feil brukernavn/passord, selv om jeg er sikker at alt er riktg skrevet. Hva skal jeg gjøre for å bruke et standard passord?

07/12/2013 @ 23.30

27. O.G. wrote:
Jeg må generere nytt passord hver gang jeg vil logge meg på Its Learning. Jeg får melding om feil brukernavn/passord, selv om jeg er sikker at alt er riktg skrevet. Er det ingen som lesr alle tilbakemeldingene som kommer fram på dette punktet.

11/12/2013 @ 23.30

28. abdi wrote:
:)

12/12/2013 @ 23.30

29. eirik bauge wrote:

18/12/2013 @ 23.30

30. apple wrote:
an os version?

26/12/2013 @ 23.30

31. Petter Børkeeiet wrote:
Da "alle" bruker nettbrett MÅ det være mulig å laste opp filer fra SkyDrive / Google Drive / iCloud / DropBox etc etc. Dette bør har veldig stor prioritet, da lokale filer er noe man drev på med før

27/12/2013 @ 23.30

32. Erling Gilje wrote:
Det savnes at elevene ikke kan levere ppt eller pptx filer som svar på oppgaver. Hva kan dere gjøre med det?

04/02/2014 @ 23.30

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss