Kontakt oss
RSS Feed

Studentdrevet blogg innprenter e-sikkerhet og øker studentenes selvsikkerhet

Ellie overvant sin sjenanse for å snakke foran en skoleforsamling, Thomas utvidet sin kunnskap om HTML og Grace fant ut av dette med nettikette. Disse 10 og 11 år gamle studentene tilegnet seg disse nye ferdighetene på skolen – ikke på en tradisjonell måte via lærebøker og forelesninger, men ved å opprette og drive en skoleblogg.

Studentene ved barneskolen Manor i Storbritannia driver skolebloggen hvor de diskuterer klasseromsaktiviteter, emner de lærer om på skolen og kommende skolearrangementer. Studentene skriver innlegg i skolens IKT-rom ved lunsjtider eller hjemme etter skoletid – og mange har også sine egne blogger hvor de snakker om hobbyer og interesser.

Studentene er så entusiastiske når det gjelder sitt bloggeprosjekt at de har blitt enige om å la oss lage en e-publikasjon om det. E-publikasjonen inkluderer videoer av barna når de snakker om egne erfaringer med blogging, i tillegg til informasjon om hvorfor lærer Sue Parker startet prosjektet og hvordan hun mener det har forbedret studentens læring.

Last ned e-publikasjonen
Last ned en PDF-versjon (hvis du ikke har nettbrett)

Bloggen ble utviklet fra ønsket om å lære e-sikkerhet

Sue fikk ideen til bloggen da hun lette etter nye måter for å lære studentene om e-sikkerhet. Til tross for at hun ikke hadde noen erfaring med blogging, prøve hun itslearnings bloggverktøy og syntes at det var svært enkelt å bruke. «Jeg bare prøvde meg litt frem og tenkte at hvis jeg kan, så kan barna også klare det», sier Sue.

Sue lærte studentene sine det grunnleggende om blogging, som f.eks. hvordan opprette en blogg, legge ved videoer og skrive blogginnlegg – og deretter utfordret hun hver student til å lage det mest interessante blogginnlegget.

Hun mener at prosjektet har vært en svært effektiv måte for studentene å lære om e-sikkerhet og nettvett, og mener det også har hjulpet dem til å utvikle nødvendige ferdigheter for å interagere sikkert og ansvarlig på sosiale medier, som f.eks. Facebook og Twitter.

Stor takk til alle involverte

Bloggeprosjektet ved barneskolen Manor har vært en stor suksess. Det skyldes i stor grad Sue Parker og resten av lærerteamet. Men en spesiell takk må gå til studentene som fulgte opp ideen og brukte av sin tid på prosjektet.

Se skolebloggen til barneskolen Manor

Gjør det selv

Du kan finne ut nøyaktig hvordan Sue opprettet bloggen i vår bloggveiledning. Finn ut mer og opprett din egen skoleblogg ved hjelp av itslearning.

1 comment (Add your own)

1. Marianne Opacic wrote:

28/09/2016 @ 23.30

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss