Kontakt oss
RSS Feed

Tips og triks: Sett en piff på kursene dine med interaktive elementer!

Gi itslearning-kursene liv med snakkende avatarer, interaktive leksjoner og Twitter-strømmer! Interaktive elementer gjør leksjonene mer underholdende og øker elevengasjementet. Du kan lett legge disse elementene til i itslearnings dashbord, diskusjoner og oppgaver. Videoene nedenfor viser deg hvordan.

Snakkende avatarer

Gjør kursene dine mer engasjerende ved å legge til snakkende avatarer. 

En avatar er en karakter som brukes til å representere en bruker. Mange bruker avatarer i stedet for foto av seg selv i diskusjonsforum, blogger og spill. De er lette å lage, og elevene elsker dem!

Snakkende avatarer legger en synlig og hørbar dimensjon til i kursene og gjør at stoffet fester seg bedre i hukommelsen. Jeg bruker gratis avatarer fra voki.com, men det er mange andre nettsider du kan bruke. Spill inn din egen stemme for å få et personlig preg, som jeg gjorde nedenfor (trykk avspillingssymbolet):


 

Avatarer kan brukes til å introdusere nye emner, forklare lekser, gi beskjeder til klassen og rett og slett hva som helst annet. Du kan bruke dem i språkundervisningen til å ta opp deg selv mens du underviser i riktig uttale. Elevene kan spille av lydfilene så mange ganger de vil.

Oppmuntre elevene dine til å uttrykke seg ved å få dem til å lage sine egne avatarer. De kan tilpasse dem så de ser ut som og høres som dem selv, eller de kan go seg selv en annen identitet. Her er et eksempel på en slik oppgave:


 

Blendspace-leksjoner

Blendspace lar deg skape interakive, engasjerende leksjoner på null tid ved å gjøre det enkelt å differensiere oppgaver for elevene dine. 

Sett sammen ulike nettressurser til én leksjon og legg dem til i itslearning. Blendspace har en innebygd søkemotor der lærere kan søke etter instruksjonsvideoer og andre ressurser på Google, Vimeo, YouTube og Educreations samtidig. Bare dra ressurser fra søkeresultatene over på leksjonssiden, og legg så til overskrifter, instruksjoner og merknader. Her ser du hvordan en Blendspace-leksjon ser ut i plattformen:

 


 

Skaff deg en gratis Blendspace-konto, og du kan dele eller samarbeide om leksjoner med andre lærere. Du kan lage quizzer i Blendspace som passer med itslearnings rapportverktøy. Lett som ingenting kan du bygge de ferdige leksjonene dine inn i itslearnings innholdsblokker. Oppgaver overfører du bare ved å kopiere og lime inn en kode fra Blendspace. Denne videoen viser deg hvor lett det er:

 

 

Twitter-strømmer

Er det kanskje valg snart eller en internasjonall debatt som foregår, og som du gjerne vil ta inn i klasserommet?

Hvis du vil sette i gang en samtale mellom elevene om et bestemt emne, kan en god løsning være å bygge inn en Twitter-strøm i itslearning-dashbordet. Etterpå kan du starte en diskusjonstråd om det. Se denne videoen og lær hvor lett det er å lage din egen widget for Twitter-strøm:

 

Jeg håper du har likt disse tipsene. Hvis du vil ha mer av det samme, er du velkommen til å fortelle meg det i kommentarfeltet nedenfor. Jeg vil gjerne høre dine egne tips også!

 

2 comments (Add your own)

1. Bjarne Skurdal wrote:
Hei! Har prøvd Blendspace i Itslearning slik som beskrevet i videoen over, og det går bra helt til vi kommer til en quizz. Da får vi beskjeden "You have to sign in to take this quiz" og en knapp "Sign in" selv om vi er innlogget på blendspace.com. Kan det ha noe med at elevene er satt opp i en klasse? Jeg har delt leksjonen med elevene i klassen på blendspace.com.

Hvilket rapporteringsverktøy i Itslearning er det jeg skal bruke for å se hvordan elevene gjør det på quizz-delen av leksjonene? Kan jeg se mer enn at elevene har lest notatet? Må jeg inn på blendspace.com for å se detaljene?

12/05/2016 @ 23.30

2. Bjarne Skurdal wrote:
Jeg får heller ikke til å embedde avatarer fra voki.com i Itslearning. Det ser ut som jeg må være betalabonnent for å kunne få embed-kode.

12/05/2016 @ 23.30

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss