Kontakt oss
RSS Feed

Tips & Triks: Spar tid og gi personlig tilbakemelding med videoretting

Lene Vollan Christiansen er engelsklærer ved Roligheden barne- og ungdomsskole i Arendal. Som de språklærere flest, gir hun ofte elevene skriftlige oppgaver i lekser, og i løpet av et skoleår, retter hun mer enn 160 oppgaver.

 

Lene skulle veldig gjerne satt seg ned med hver enkelt elev og gitt dem personlig tilbakemelding på stilen sin og andre skriftlige oppgaver, men tiden strekker ikke til. I tillegg ville resten av klassen blitt veldig rastløse mens de ventet. Men Lene har funnet løsningen på problemet, hun spiller inn sine tilbakemeldinger på video.  

Slik gjør hun det:  

Lene bruker oppgaveverktøyet i itslearning for å informere elevene om oppgaver og tidsfrister. Elevene skriver oppgavene sine og leverer dem inn som Word-filer i oppgave-verktøyet. Lene retter oppgavene og lagrer filene. Så åpner hun en og en fil og gjør video-opptak av skjermen sin og sin egen stemme mens hun kommenterer rettingene og skroller igjennom oppgaven. Til slutt lagrer hun videofilene og sender dem til studentene via itslearning. På denne måten gir hun elevene den personlige oppfølgingen de fortjener.

Før Lene starter video-opptakeren, tenker hun igjennom hva hun ønsker å si om innholdet, strukturen og gramatikken, samt hvilke konstruktive tilbakemeldinger hun ønsker å gi. Tidligere brukte hun mye tid på å skrive disse tilbakemeldingene ned på en forståelig måte, men hennes erfaring er at hun sparer mye tid på å gjøre dette muntlig. Hun bruker nå ca 35-40 minutter på hver oppgave, mens hun tidligere brukte ca. en time.

Lene bruker Jing fra Techsmith til å gjøre videoinnspillingene, men du kan selv velge hvilke programvare du ønsker å bruke. Jing er gratis, krever ikke noe ekstra utstyr, og tillater opptak på inntil 5 minutter med mulighet for å pause innspillingen når du måtte ønske.

Jing er koblet mot Screencast.com så Lene lagrer video-filene der, men du kan også lagre dem på itslearning. Lene setter opp «skjulte» mapper i Screencast slik at elevene ikke kan se hverandres videoer. Programmet lager separate nettadresser for hver video. Lene gir elevene adgang til sine videoer ved å lime inn nettadressen til videoen i kommentarfeltet på oppgaveverktøyet i itslearning. 

 

Det er vanskelig å få elevene til å lese og konsentrere seg om skriftlige tilbakemeldinger, sier Lene.  Med videoretting får elevene brukt både syn og hørsel, og de forstår lettere hva jeg mener med kommentarene mine når jeg kan forklare muntlig samtidig som de ser oppgaven sin. Hun tar med klassen til datarommet hvor alle lytter til sine videoer samtidig, med hodetelefoner. Selv går hun rundt i rommet for å se om elevene har spørsmål ang. tilbakemeldigene eller karakteren.

Studentene ser videoene på nytt før neste skriftlige oppgave for å minne dem om hva de må jobbe ekstra med. Elevene setter pris på denne type tilbakemeldinger og sier « Det er lettere å forstå hva du mener når du forklarer en «feil» høyt og «jeg kan se videoen om igjen for å forstå rettelsene. Jeg skulle ønske flere lærere gjorde det på denne måten. "

Ifølge Lene er det følgende fordeler med video-retting:

  • Tidsbesparende
  • Det er både auditivt og visuelt
  • Det fremmer vurdering for læring
  • Elevene liker det
  • Det er letter for elevene å forstå tilbakemeldingen
  • Elevene kan se tilbakemeldingen sammen med foreldrene
  • Elevene forbedrer seg i større grad
  • Det bidrar til å bygge gode relasjoner mellom lærer og elev
  • Det gir en oversikt over tilbakemeldingene som læreren har gitt til hver elev

Takk for at du delte dine tips Lene!

Lene holdt et innlegg på itslearning sin brukerkonferanse i april 2015. Under kan du høre fra Lene selv om hvordan hun bruker videoretting.

Videoretting i itslearning med Lene Vollan Christiansen fra brukerkonferansen 2015

Se en oppskrift på hvordan du kan gi tilbakemelding i form av videopptak i itslearning.

1 comment (Add your own)

1. wrote:

11/06/2015 @ 23.30

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss