Kontakt oss
RSS Feed

Vidunderlige Wales

Flint High School er den første skolen i Wales som bruker itslearning.

Ting går raskt ved Flint High School.

Om Flint High School
Skolen ligger i Flint i Wales og har 750 elever fra 7. til 13. klasse. Den tar imot elever fra fire barneskoler. Flint High School tilbyr walisisk vitnemål fra videregående skole – dette er en nylig introdusert kvalifikasjon for universitetsopptak i Wales. Flint skrev under på en ettårskontrakt med itslearning i juni 2012.
"Skolen planlegger å implementere itslearning i hele skolen innen september, bare fire måneder etter at vi aktiverte plattformen", sier Russ Davies, skolens pensumkoordinator for design og teknologi.

"Prosessen går virkelig fort", sier Russ, som også er lærer på skolen i Flint i Wales. "Læringsplattformen ser suveren ut og er veldig oversiktlig. Den blir nok svært nyttig."

Flint inngikk en ettårskontrakt med itslearning i juni, og ble dermed den første skolen i Wales som bruker itslearning.

Rektor er imponert over plattformen

Skolen begynte å vurdere plattformen da rektor Pamela McClean i januar la merke til at en tidligere elev brukte den. McClean ble imponert over det hun så. Den åpne kildekode-plattformen som skolen hadde brukt så langt, var for lengst moden for utskiftning.

"Mange syntes at den gamle plattformen var for komplisert og upraktisk for enkle oppgaver", sier Russ om skolens erfaring med den gamle plattformen. "En stor del av elevene våre var frustrerte over den."

Ting gikk fort etter at skolen valgte itslearning. En itslearning-veileder besøkte Flint High School i juni, etterfulgt av aktivering og implementering.

Lærerne er imponerte over itslearning

Skolen fylte nylig ut hierarkistrukturen sin i itslearning, som legger til elever i plattformen ved å gruppere dem etter år og fag. Russ har også opprettet dashboard for enkelte fag, og lærerne legger nå ut fagrelaterte nyheter og undervisningsmateriale.

Russ sier at Flints lærere er imponerte over itslearning.

"Tilbakemeldingene har vært veldig positive", sier han. "Lærerne liker designen og ideen bak dashboardet, og er absolutt motiverte til å bruke det."

Elevene elsker det personlige læreområdet

Russ var spent på å se hvordan elevene ville reagere på itslearning, og organiserte et prøveprosjekt med itslearning for elevene i heimkunnskap. Elevene var 15- og 16-åringer i 10. og 11. klasse. De hadde noen spørsmål om plattformen, men opplevde ingen problemer.

"Elevene pløyde rett gjennom uten å støte på noen problemer", forteller Russ. "De elsket å ha sitt eget område i læreplattformen. Alt ble mye klarere og mer grafisk. De elsket fargene, og er klare for å sette i gang."

Elevene forklarte at de satte pris på å kunne legge til kommentarer når de lastet opp innleveringer . Dette ga dem mulighet til å holde læreren oppdatert om fremgangen. En annen fordel var at de kunne laste opp mange filer på ett sted.

"Det virket virkelig som de likte grensesnittet – at det var fargerikt og ryddig", påpeker Russ. "De syntes det var positivt å få prøve noe helt nytt og annerledes. Med itslearning blir hele prosessen litt enklere og morsommere."

Flints lærere legger allerede til undervisningsmateriale for de ulike fagene

Hylton Cornish er undervisnings- og opplæringskonsulent i itslearning, og ledet opplæringskursene for staben i Flint. Han forteller at Flints lærere er ivrige etter å lære hvordan de bruker plattformen.

"Etter den første opplæringstimen hadde alle de ansatte laget personlige undervisningsopplegg og gått i gang med å utarbeide digitalt undervisningsmateriale som de skulle bruke med elevene", sier Hylton.

En annen lærer fortalte Hylton at hun gikk hjem og lagde materiale til timen sin sent om kvelden den første opplæringsdagen.

"De ansatte var veldig entusiastiske og positive", oppsummerer Hylton. "Forhåpentligvis er dette starten på et veldig langvarig samarbeid mellom Flint og itslearning. Vi håper at dette vil bli den første skolen av mange i Wales."

Hele pensumet i itslearning

Russ planlegger å legge ut alt undervisningsmaterialet sitt på itslearning før skolen starter i september. Deretter vil han bruke plattformen til å gi lekser og tilrettelegge for gruppediskusjoner.

Han planlegger også å bruke itslearnings funksjon for lydinnspilling når han gir tilbakemeldinger på leksene. Med bare noen enkle museklikk kan han legge ved lyd- eller videoopptak når han kommuniserer med elevene. "Det vil bli gjort en masse tilbakemeldinger og vurderinger utenom skoletiden", understreker Russ.

Plattformen vil kutte ned på skolens utgifter og forenkle elevadministrasjonen, sier en lærer

itslearning gjør det mulig for lærerne å presentere og organisere informasjonen digitalt, men Russ ser også på læringsplattformen som et verktøy elevene kan bruke til å sette seg og oppnå mål.

Lærerne planlegger å bruke itslearnings individuelle læreplan (ILP) mye ‒ et verktøy som gir lærerne en oversikt over læringskurven til hver elev.

Elevene kan legge til kommentarer i ILP for å vise hvordan fremgangen deres er i forhold til målsetningen, og lærere og foreldre kan legge til informasjon, tips og oppmuntring for å hjelpe dem videre.

Russ forventer at plattformen også vil hjelpe skolen med å kutte kostnadene. Ved å gjøre undervisningsmaterialet tilgjengelig digitalt reduseres nemlig behovet for fotokopiering.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss