Kontakt oss
RSS Feed

YouTube for skoler er enda bedre med itslearning

Mot slutten av 2011 kunne YouTube tilby noe som skolesystemet hadde ønsket seg i årevis: YouTube for skoler. Et spesialfiltrert YouTube-nettsted med tusenvis av opplæringsvideoer har masse nyttig innhold, men dere trenger likevel en god læreplattform for å sørge for at videoene kan brukes direkte til elevenes læring. Her er noen måter dere kan gjøre nettopp det på.

YouTube for skoler tilbyr lærerne muligheten til å gjøre undervisningen mer spennende med videoer uten at de trenger å være redde for å utsette elevene for upassende innhold. For å si det enkelt, så inneholder kanalen bare alderstilpasset opplæringsmateriale: flere hundre tusen videoer fra vitenskapelige eksperimenter og undervisning til historiske dokumentarer og nyheter. Som du kan skreddersy til din skole.

Lærerne kan logge seg på og se alt tilgjengelig innhold, og så kan de opprette spillelister av videoer som vil være tilgjengelige for elever på skolen. Alle kommentarer og relaterte videoer er deaktiverte, og søkingen er begrenset til nettstedet YouTube for skoler. Du kan også foreslå videoer som du gjerne vil inkludere på YouTube-nettstedet for opplæring.

Dette er en flott ressurs, men det krever likevel en god læringsplattform hvis du vil at videoene skal være direkte relevante for elevenes opplæring.

Bruke videoer til å forbedre undervisningen

Med itslearning kan du bygge inn videoer fra kanaler som YouTube direkte i undervisningsmaterialet (hvis det høres vanskelig ut å "bygge inn videoer", så trenger du ikke å bekymre deg – det er like enkelt som å klippe og lime tekst i et Word-dokument). Du kan dermed bruke dem direkte til oppgaven som elevene jobber med. Hva betyr dette i praksis?

Gi elevene ekstra hjelp med leksene

Når en mattelærer gir hjemmelekser, kan han/hun bygge inn en video fra YouTube-kanalen mathTV.com som forklarer emnet (forenkle brøker, for eksempel) sammen med en beskrivelse av oppgaven. På denne måten kan elevene få en rask repetisjon av emnet før de begynner å løse oppgaven.

Bruke videoer med prøver for å følge med på elevenes forståelse

En bruker av itslearning ber elevene forberede seg til timene ved å se på undervisningsvideoer på nettet (hun lager sine egne videoer, men det er massevis av ferdige videoer tilgjengelig på YouTube). Så bruker hun itslearnings testverktøy for å sjekke hvor godt de forsto begrepene i videoen før elevene kommer til timen. Slik gjør hun det:

Læreren bygger inn videoene i digitale prøver, og elevene må svare på spørsmål om det nye emnet etter at de har sett en video. Elevene kan dermed se om de har forstått videoen eller om de må se på den igjen, og læreren kan se hvilke områder som har forårsaket problemer for elevene – og kan forberede timen ut fra dette.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Kurs Videogalleri Kontakt oss